HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS

BOCHUM, RUHRSTADION

gastverslag van Jens

Bochum - Alemannia Aachen; 18 november 2005.
2.Bundesliga (2), toeschouwers; 21.057, uitslag; 1-4.

Scoreverloop;
  1. Meijer               0-1
16. Reghecampf      0-2
50. Plaßhenrich       0-3
69. Imhof                1-3
85. Schlaudraff        1-4

We vertrokken met een 100 man om 16:00 uur uit Aken. Het was een normale trein die behoorlijk vol zat maar we hadden genoeg bier mee voor onderweg. Rond 18:00 uur arriveerden we op het hoofdstation van Bochum. Vreemd genoeg was daar niet veel politie aanwezig. Waarschijnlijk stond de meeste politie op een ander perron te wachten op de aankomst van de Sonderzug uit Aken. Zonder dat we lastig werden gevallen door de politie gingen we richting de metro die ons naar het stadion zou brengen. Ook deze metro was vol. Het was maar een ritje van 5 minuten en daarna een korte wandeling naar het bezoekersvak. We kochten nog wat bier en gingen toen het vak in.

Het vak was nog erg leeg hoewel het al 18:30 uur was. De aftrap was namelijk om 19:00 uur. De speciale supporterstrein was nog steeds niet gearriveerd. We spraken nog even met wat andere fans. Ongeveer 10 minuten voor de aftrap kwamen er fans uit de Sonderzug het vak binnen. Toen de spelers om 19:00 uur het veld opkwamen was het vak vol met 3.500 man uit Aken. Een vriend van mij begon een rookbom af te steken, er waren nergens stewards of agenten te zien. Even later probeerde een meisje over het hek te klimmen wat het zitvak scheid van het staanvak. De gearriveerde stewards probeerden haar tegen te houden. Maar fans van Aken hielpen haar, de politie begon zich er ook mee te bemoeien. Uiteindelijk bereikte het meisje het staanvak.

Na een kwartier spelen stond het al 0-2 voor Alemannia en zo was het 90 minuten lang feest in het vak. De fans van Bochum hebben we niet gehoord. Na de wedstrijd kwamen de spelers van Aken ons bedanken, dit feestje duurde bijna een kwartier! Toen we het stadion verlieten was het grootste gedeelte van het thuispubliek reeds naar huis, zo konden we snel met de metro terug naar het hoofdstation. Helaas moesten we daar 45 minuten wachten op onze trein, dus liepen we een rondje op het station op zoek naar goedkoop bier.

We vonden een Kebabshop waar het bier niet goedkoop was. Maar we hadden nog een lange treinreis voor de boeg en hadden wat te drinken nodig. Om 22:00 uur vertrok onze trein richting Aken, een 100 man van Aken stapten in. Opnieuw een volle trein, we hadden dan ook geen zitplaats. Om 23:30 uur aankomst in Keulen waar we nog wat gingen drinken, maar dat is een ander verhaal. Het was een perfecte uitwedstrijd; winst, goede sfeer, verdomd goede wedstrijd en een treinreis die lang genoeg was om flink wat bier te consumeren. Maar niet lang genoeg om dronken te worden. I love football!

Meer foto’s van deze wedstrijd op Stadionwelt

Laatste wijziging verslag; 12-12-2005
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS