HOME VERSLAGEN

BOLTON, REEBOK

BoltonTicket
Bolton Wanderers - Sunderland, 28 oktober 2002.
Premier League (1), toeschouwers; 23.036, uitslag; 1-1.

Scoreverloop;
45. Gray                0-1
80. Babb   (e.d.)    1-1

Na de lange reis op de zondag naar Dunfermline deed de C&U equipe het deze maandag wat rustiger. Na het ontbijt stapten we in de auto voor een dagje stadions kijken in de regio Liverpool. Dat was leuk maar aan het einde van de dag komen de stadions je de neus uit. En toen stond s’avonds nog de wedstrijd Bolton Wanderers – Sunderland op het programma. Niet de meest aansprekende fixture in de Premier League maar op een maandagavond is er verder geen keus. Het Reebok werd probleemloos gevonden, het ligt op een mooie zichtlocatie aan de snelweg. Het is onderdeel van een groot retailpark bestaande uit de Engelse varianten op Leen Bakker, Kwantum, Multivlaai en de bekende vreetschuren. Het geheel deed ons denken aan de fantasieloze omgeving van de Arena en dat is geen compliment.

Ondanks de omgeving is het ontwerp van de moderne Reebok, geopend in 1997, zeer geslaagd. Met name de lichtmasten die een geheel vormen met het dak zijn fraai. Het stadion bestaat uit een geheel rondlopende 1e ring, de 2e ring loopt vanuit het hoogste punt van elke zijde met een boog weg naar de hoeken. Parkeren was mogelijk direct naast het stadion, een steward wees ons vriendelijk glimlachend naar een mooi plekje. Toen we uitstapten vroeg hij iets minder vriendelijk 5 pond bewaarloon. In ruil kregen we wel een mooi kartonnen kaartje voor achter de voorruit. Op het eerder genoemde Retailpark stond een gigantische pub. De Middlebrook Tavern is uiteraard ook nieuw maar er werd wel bier verkocht. Het was er eigenlijk ook best wel gezellig.

Parkeerkaart Bolton
Na de pints ging het richting fanshop, groot maar niet erg interessant voor ons. Wel een boek over de Reebok gekocht, maar dit boek was dan ook in de aanbieding. Rondom het stadion was er een hoop lawaai. Via luidsprekers kwam het geluid van Sky Sports tot ons. Deze zender ging de wedstrijd live uitzenden en op deze manier konden wij meegenieten van de schreeuwerige reclames en voorbeschouwing. Erg fijn. Het was eind oktober volgens de kalender maar we gingen al getuige zijn van een heuse degradatietopper. Sunderland stond 19e en Bolton 20e en dus laatste. Sunderland had manager Peter Reid al ontslagen en vervangen door het duo Howard Wilkinson en Steve Cotteril. Bij Bolton was er nog steeds vertrouwen in Big Sam Allardyce.

We zaten in een hoek van het stadion naast de fanatieke aanhang van Bolton. Wat deze fans deden hadden wij nog nooit meegemaakt en hopen wij ook nooit meer mee te maken. Elk liedje wat de grote groep fans van Sunderland begonnen te zingen namen de fans van Bolton over. Dit leek nergens op, geen originaliteit in Bolton . De 1e helft gaat gelijk op zonder al te veel hoogtepunten. Vlak voor rust maakte Micheal Gray met een schitterend afstandsschot vanaf de linkerkant de 0-1. In de 2e helft heeft Bolton een licht overwicht maar heeft een eigen doelpunt nodig om de 1-1 te maken. Een terechte uitslag van een matige wedstrijd. We blijven nog even in het stadion voor nog wat foto’s. Dat moest snel want na 10 minuten hadden de stewards iedereen het stadion uitgestuurd en alle deuren dicht. Het was duidelijk maandagavond en iedereen moest de volgende ochtend weer vroeg op!

Weer buiten kwamen wij nog een aantal aardige dames tegen die vage energie-mueslirepen uitdeelden. Wij namen een doos mee en hadden genoeg eten voor de rest van de week. Het gaf ons niet genoeg energie voor een goede terugreis naar ons hotel. We namen een verkeerde afslag en reden via duistere plaatsjes terug naar Liverpool. Daar namen we in de hotelbar nog een paar lekkere pints voor de nababbel.

Laatste wijziging verslag; 28-05-2006.
HOME VERSLAGEN