HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS

BREMEN, WESERSTADION

gastverslag van Robert

BremenRobertTicket
Werder Bremen Kaiserslautern; 11 februari 2006.
1.Bundesliga (1), toeschouwers; 36.218, uitslag; 0-2.

Scoreverloop;
71. Sanogo      0-1
88. Skela         0-2

Na lang wikken en wegen over onze volgende Duitse wedstrijd viel de keus op Werder Bremen - Kaiserslautern. De 1e reden was dat Bremen uiteraard dichtbij is en dat er op zaterdag gespeeld zou worden. Dit betekent dat je op zondag je kater kunt verwerken en zo niet met een brak hoofd de volgende dag op je werk hoeft te verschijnen. De 2e en belangrijkste reden was dat op papier er een grote kans was op een monster score.
- Het was de nummer 2 (Werder) tegen de nummer laatst (Kaiserslautern).
- Werder Bremen gemiddeld bijna 3 doelpunten per wedstrijd maakt.
- Miroslav Klose van Werder met 16 goals topscorer van de Bundesliga is.
- Halil Altintop van Kaiserslautern met 13 goals ook aardig meedoet.

Dus vertrokken we met zijn 4-en am Samstag om 10:30 uur vanuit Sneek richting Bremen. Na vooraf een afdrukje gemaakt te hebben van de routeplanner reden we toch verkeerd, maar om 13:00 kwamen we aan op de plaats van bestemming. Dik 2 uur voor de wedstrijd en dus tijd genoeg om bij de vele zuipeilanden wat Beck's biertjes weg te tikken. Rond het stadion werd het al vrij snel druk hoewel de meeste mensen direct doorliepen richting de Ostkurve. Voor deze tribune hadden wij ook kaarten besteld, dit via Ticketphone. De Ostkurve zijn de staanvakken waar de harde kern van Werder staat. Nadat wij wat van het Duitse gerstenat hadden weggewerkt en de fans van Kaiserslautern ondertussen onder begeleiding van de Polizei waren langsgekomen vertrokken ook wij naar de Ostkurve.

Het was daar ondertussen al aardig afgeladen en dat terwijl de warming-up nog moest beginnen. Beide supportersgroepen hadden een aardig arsenaal aan vlaggen en spandoeken mee, wat een mooi gezicht was. Vooral tijdens de opkomst van de spelers onder AC/DC's Highway to hell werd hier druk mee gezwaaid. Natuurlijk een erg fout nummer, maar misschien zijn dit juist wel de dingetjes die het zo leuk maken om een wedstrijd in Duitsland te zien. De 1ste helft was er maar 1 ploeg die voetbalde en dat was Werder. Maar na 45 minuten, 10 kansen en nog meer corners stond het nog steeds 0-0. Is Klose dan de enige die kan scoren? Klose deed helaas niet mee vanwege een blessure.

We begonnen hem al een beetje te knijpen want we waren uiteraard niet voor een bloedeloze brilstand gekomen. In de 2e helft kreeg Kaiserslautern heel geleidelijk steeds meer grip op het aanvallende voetbal van Werder en af en toe kwamen ze er ook vrij goed uit. In de 71e minuut scoorde Sanogo geheel tegen de verhouding in voor Kaiserslautern een knappe goal na een goede aanval vanaf links. In de 88e minuut werd het zelfs 0-2 door Skela. Direct na deze goal verlieten de 1e supporters het stadion en is de thuisclub waarschijnlijk definitief afgehaakt voor het kampioenschap. Achteraf hebben we misschien de verkeerde wedstrijd gekozen. Vooral gezien er in Gelsenkirchen tussen Schalke '04 - Bayer Leverkusen na 90 minuten maar liefst 7-4 op het scorebord stond.

Laatste wijziging verslag; 08-03-2006.
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS