HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB

CHARLEROI, NEUVILLE

CharleroiTicket
Olympic Charleroi Ė Seraing; 3 februari 2007.
3e Klasse B (3), toeschouwers; Ī 1.000, uitslag; 0-0.

Na een voorspoedige reis kwamen we aan in een duister Charleroi. De stad voldeed aan al onze vooroordelen over industrieel WalloniŽ; rokende fabriekspijpen, spoorlijnen, vervallen loodsen en ranzige flats. We namen op de ring afslag 29 en dan zou het stadion niet ver meer zijn. We reden nog een 5 minuten door zonder een stadion en/of lichtmasten te zien. We besloten maar te keren. We waren beland in een vage buurt met een hoog Dutroux gehalte. Gelukkig zagen we een stadsplattegrond en een vriendelijke Waal hielp ons met handen en voeten weer in de juiste richting. Het bleek dat op de ring Charleroi er 2 afslagen 29 zijn; 29 Est en 29 Ouest. Dat kan natuurlijk alleen in BelgiŽ. Met deze wetenschap werd het stadion snel gevonden. Het is gelegen aan een smal straatje waar het lastig parkeren is, maar we vonden nog een plekje. Bij de ingang van het Stade Neuville stond er wel een suppoost maar geen kassa. We mochten van de suppoost naar binnen als we beloofden aan de andere kant een kaartje te kopen bij de kassa. Hij begreep waarschijnlijk wel dat wij altijd een kaartje willen hebben voor ons plakboek.

Neuville is voor een Belgisch stadion in een lagere divisie keurig onderhouden, al zijn wij niet zo gecharmeerd van de in verschillende kleuren geschilderde barriers. Onder het fraaie dak van de hoofdtribune staat een gigantische sponsorruimte. Meestal is dat lelijk maar hier viel dat mee. Achter de beide doelen staan hoge onoverdekte staantribunes. De lange zijde is overdekt staan maar wel wat lager. Mooi detail is dat de naam van de club levensgroot op de achterwand is geschilderd. Een leuk stadion waar met enig proppen plek is voor 20 tot 25.000 toeschouwers. Die komen er tegenwoordig nooit. Ook vanavond waren er maar rond de 1.000 toeschouwers. Een officiŽle opgave van het aantal toeschouwers hebben we niet kunnen vinden.

In de meeste Belgische stadionnetjes is de kantine het mooiste gedeelte. Dus ook bij Olympic Charleroi. In de pauze dronken we hier een biertje. Olympic Charleroi speelt vreemd genoeg net als grote broer Sporting Charleroi in de kleuren zwart en wit. De stadions van beide clubs liggen overigens vlak bij elkaar. Olympic Charleroi stond 1e in de 3e Klasse B terwijl tegenstander Seraing onder de middenmoot stond. Daar was tijdens de wedstrijd niks van te merken, Seraing had het betere spel en zeker de betere kansen. Ondanks diverse spannende momenten bleef het 0 Ė 0. Niet zo erg want we vermaakten ons met de Japanner uithangen en slap geouwehoer over (Engels) voetbal. Charleroi verlaten ging moeiteloos. Wel werden we onderweg gestalkt door een Franse drugskoerier die weigerde zijn mistachterlicht uit te doen. Gezellig trippie.

Laatste wijziging verslag; 16-02-2007.
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB