HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB

CHESTER, DEVA STADIUM

ChesterTicket
Chester City Shrewsbury Town; 15 April 2007.
League Two (4), toeschouwers; 3.266, uitslag; 0-0.

Na een goede overnachting in de Travel Lodge van Walsall gingen we alweer vroeg verder. Na enig dwalen door Walsall, waar we nog een leuke rugby ground zagen, reden we de Motorway weer op, de M6 richting North-West. We pakten de eerstvolgende afslag want er moest nog ontbeten worden. Volgende halte was Stoke-aan-de-Trent. Daar werd het terrein van de voormalige Victoria Ground bezocht. Dit stadion is reeds in 1997 gesloopt maar het is nog steeds een braakliggend terrein. Daar sta je dan op zondagochtend in Stoke voor een ogenschijnlijk leeg grasveld. Maar met een Aerofilms waren nog diverse details zichtbaar; een trap, diverse hekken en stukken fundering. Het mooiste was toch wel het Victoria Hotel, de grote pub recht tegenover de voormalige ingang. Hier stond vroeger al het schroot van Stoke te drinken. Na de nodige kiekjes en verbaasde blikken van locals die de hond aan het uitlaten waren ging de reis verder naar Chester. De TomTom leidde ons langs het oude stadscentrum van Chester met onder andere het grootste Romeinse amfitheater buiten Rome, de renbaan, stadswallen en andere oude gebouwen. Al dat moois bezoeken we later nog wel eens een keer tijdens een weekendje met de vrouw, nu was het voetbal-only.

Enfin, we parkeerden de Prius op het Sealand Industrial Park en wandelden over het industrieterrein naar het stadion. Chester City verliet het oude stadion Sealand Road in april 1990 om te gaan groundsharen op de Moss Rose van Macclesfield Town. Na twee jaar kwam de club weer thuis in het nieuwe Deva Stadium. 6,012 mensen kunnen erin, dat aantal werd nog nooit gehaald. De hoogste gate was de kampioenswedstrijd in de Conference toen 5.987 mensen de weg naar het stadion vonden. Samen met het Bescot en Glanford Park is dit een van de oudere nieuwe stadions. Het staat er toch alweer bijna 15 jaar en dat is ook wel te zien. Niet alles is meer nieuw en de verf is op sommige plekken aan het afbladderen. Rob merkte terecht op dat je hier gauw klaar bent met fotograferen, zowel binnen als buiten. De twee stands aan de lange zijdes zijn vrijwel identiek en hebben blauwe zitjes. Achter de doelen staan twee kleine terraces. Een voor de thuisfans, de ander voor de uitfans. De telefonisch bestelde kaartjes bleken niet klaar te liggen maar we konden vier kaartjes kopen.

Een rondje om het stadion was niet nodig, zag je 1 achterkant van een tribune dan heb je ze allemaal gezien. Door de brandende zon was een drankje in de social club een veel aantrekkelijker alternatief. Vooral door de charmante dames achter de bar. Na een paar drankjes gingen we maar het stadion binnen. Chester speelde nergens meer om maar Shrewsbury kon nog de play-offs halen. Hierdoor en omdat Chester niet ver van Shrewsbury is waren er veel Shrewsbury fans meegekomen. Ze hadden naast het gewone uitvak ook de hele lange zijde op het hoekvak na gekregen en dit was bijna uitverkocht. Vandaar dat van de 3.266 toeschouwers er een 1.500 uit Chester waren en ongeveer 1.800 uit Shrewsbury. De Shrewsbury fans begonnen hun ploeg fanatiek aan te moedigen, de Chesterfans vonden het leuker enkele spelers uit te schelden die vorig jaar nog hier hadden gespeeld. Hele hoge verwachtingen hadden we vooraf niet. Het Deva is dus vrij saai en Chester City een modale middenmotor. Maar we hadden de vorige ontmoeting tussen de clubs bezocht in Shrewsbury en dat was een prachtige middag. Maar het werd nu geen prachtige middag; het spel was een drama en de sfeer zakte snel in.

In een mooi oud stadion is een saaie wedstrijd nooit zo erg, dan is er buiten de wedstrijd altijd nog genoeg te zien maar in een saai bakje als het Deva gaat die vlieger niet op. We gingen er maar bij zitten en bladerden wat door het programma en fanzine. Verder haalden nog maar een stapel pies en wat flesjes cola. Maar ook aan deze wedstrijd kwam een eind, weinig verassend bleef het 0 0. Het was nog even filerijden om van het industriepark af te komen. Toen was het richting St.Helens om daar bij het stadion te kijken, helaas was het hermetisch afgesloten. Dan maar richting John Lennon Airport van Liverpool. TomTom stuurde ons eerst nog richting het centrum van Liverpool maar gelukkig waren wij bij de les. Ruim op tijd kwamen we aan op het vliegveld, huurauto inleveren en nog een paar uurtjes hangen en wachten op de vlucht terug naar Schiphol.

Laatste wijziging verslag; 03-07-2007.
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB