HOME VERSLAGEN

DONCASTER, BELLE VUE

Doncaster Rovers - Chesterfield; 14 januari 2006.
League One (3), toeschouwers; 6.528, uitslag; 1-1.

Scoreverloop;
45. Hefferman     1-0
63. Allison           1-1

Een heel nieuwe manier van reizen zou het gaan worden want we namen de boot van Europoort naar Hull. Door wat fileleed duurde het wat langer en na een vlotte paspoortcontrole konden we de hutten gaan opzoeken. Deze bleken niet tegen te vallen en na even zoeken hoe het bed uit het plafond moest komen konden we de boot gaan inspecteren. Bar hier, bar daar, wel gezellig dus. Na enige tijd hadden we onze eindbestemming van die avond bereikt; een gezellig tafeltje in de buurt van een podium waar wat muziek vandaan zou komen. De eerste pints werden aangedragen en de stemming zat er al snel in, de band bleek verrassend genoeg Surprise Surprise te heten. Toen we er achter kwamen dat je bier ook per emmer in plaats van per glas kon bestellen kon de avond niet meer stuk. Na een avond met veel geouwehoer over voetbal en gele vriendjes naar binnen gieten zochten we de hut op.

Aangekomen op de kade in Hull was het 1e reisdoel een bak koffie en een pinautomaat. Bij een vaag benzinestation vonden we een pinautomaat die onze pasjes weigerde en koffie was alleen verkrijgbaar per pak. Bijna blind reden we door de stad en binnen de kortste keren stonden we op de parkeerplaats van Boothferry Park. Hull City speelde in december 2002 hier haar laatste wedstrijd. Het stadion is inmiddels overgenomen door de natuur. We begonnen snel het Japannertje uit te hangen door fanatiek foto’s te gaan maken. Uiteraard begon de speurtocht naar een ingang. Het werd duidelijk dat sommigen erg ver gaan om binnen te komen want hele stukken hek waren vakkundig gebetonschaard en daarna weer provisorisch gerepareerd. Na een bijna volledige ronde rond het stadion vonden we een open hek.

Hierna gingen we richting the Boulevard. De buurt rond dit oude rugbystadion was duidelijk niet de beste buurt van Hull. Naast het stadion stond een uitgebrande auto op blokjes en de types die er rondliepen waren niet erg fris. Het stadion was helaas dicht dus tijd om te gaan winkelen in het stadscentrum van Hull. We zagen daar een schitterende bingohal en dronken dan eindelijk een bak koffie in een trendy koffiehuis. Daarna op jacht naar de boekhandel waar weer de nodige meesterwerkjes werden ingeslagen en ook de fanshop van Hull City werd nog bezocht. Als klap op de vuurpijl nog een zingende hond en toen was het tijd om naar Doncaster te gaan.

Via een grijs, vlak en saai landschap arriveerden we rond 13:30 uur in Doncaster. We kochten een programma en keken even rond in de fanshop. In de kantine dronken we nog een biertje. Rond 14:45 uur stonden we voor de turnstile, voor £ 15,- mochten we naar binnen. Helaas ook hier geen kaartje voor het plakboek. Het stadion Belle Vue heeft nog een prehistorisch karakter wat tegenwoordig een zeldzaamheid is in het Engelse voetbal. Het bestaat uit staantribunes aan alle 4 zijden. Aan de kant van het parkeerterrein is er achter de staanplaatsen nog een bescheiden zittribune. Wij stonden op de andere lange zijde, net niet onder het dak, maar wel vlakbij de snackkiosk. Maar ook dit stadion zal snel historie zijn. Elders in Doncaster is een nieuw onderkomen voor de club reeds in aanbouw.

Doncaster Rovers stond vooraf op de 15e plaats en had de laatste 3 wedstrijden in de league verloren. Donny was wel de stuntploeg van het seizoen in de League Cup. Het versloeg namelijk zowel Manchester City als Aston Villa uit de Premier League en bereikte zo de laatste 8. Daar werd via strafschoppen verloren van Arsenal. Tegenstander Chesterfield echter stond 7e en was al 11 wedstrijden ongeslagen. Chesterfield werd gesteund door een vol bezoekersvak, een 1.500 man waren meegekomen.

Bij de eerder genoemde snackkiosk hebben wij uitgebreid besteld. Cheeseburgers, pies, koffie en hot dogs. We bleven vlak bij de kiosk staan zodat we konden genieten van de vette baklucht. Voor ons stonden een stel ouwe kerels constant deskundig commentaar te leveren; vooral fucking Greenie en rubbish Rovers kwamen regelmatig voorbij. Hoogtepunt was het zingen van het bekende the Referee is a wanker. Uiteraard zong de C&U equipe uit volle borst mee. De wedstrijd was vrij matig, hoewel de 1-0 zeer fraai was. In de 2e helft werd het nog 1-1 waardoor Chesterfield haar ongeslagen reeks verlengde naar 12 wedstrijden.

Ruim op tijd arriveerden we weer in Hull voor de terugreis op onze geliefde boot. We vonden weer een gezellig plekje in dezelfde zaal als op de heenreis. Als bonus was er nu een bingo, dit onder leiding van de legendarische Bingo Bob. Later op de avond verzorgde Surprise Surprise weer een spetterend optreden. Ook konden we genieten van vele Engelse vrouwen van allerlei leeftijden die al rokend en zuipend de dansvloer onveilig maakten. Het was weer een gezellige avond. We waren dan zeer tevreden over deze manier van reizen.

Laatste wijziging verslag; 06-02-2006.
HOME VERSLAGEN