HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS

DORTMUND, WESTFALENSTADION

gastverslag van Robert

DortmundTicket
Borussia Dortmund Hamburger SV; 23 oktober 2005.
1.Bundesliga (1), toeschouwers; 75.100, uitslag; 1-1.

Scoreverloop;
58. Metzelder       1-0
74. Trochowski    1-1

Na het verzamelen van broodjes, bier en de goede zin vertrokken we om 11:00 uur met zijn vieren uit Sneek voor de wedstrijd Borussia Dortmund - Hamburger SV in het Westfalenstadion van Dortmund. In 1e instantie was het de bedoeling om 10:30 uur te vertrekken maar er zijn er altijd bij die te laat komen. Uiteraard kostte dit de persoon in kwestie wel de 1e ronde Duitse halve liters bij het stadion en zo werd dit hem al snel weer vergeven. We hadden ervoor gekozen via Heerenveen en niet via Emmeloord koers richting Arnheim te zetten, om aldaar de grens over te gaan. Met een gangetje van 140 gemiddeld en een aantal schrik momenten voor de passagiers in verband met onze zeer betrouwbare chauffeur ging dit sneller dan gedacht.

Vlak over de grens hebben we in een Duitse vreetschuur nog een plate braadworst weggewerkt. In dit wegrestaurant kwamen we 5, waarvan 3 zeer goed uitziende dames tegen, wel wat jong maar goed dat maakt niet uit. Na 3 keer over ze geroddeld te hebben hoe hoerig lekker ze er wel niet uit zagen en wat we allemaal wel niet met ze zouden kunnen gaan doen bleken ook dit bewoners van het kleine kikkerlandje Nederland te zijn. Gierend van het lachen gingen de laatste stukjes patat naar binnen om daarna de reis voort te zetten. Binnen 3 uur inclusief onze belevenissen in het wegrestaurant kwamen we aan bij het Westfalenstadion.We waren dus nog voor 14:00 uur op de plaats van bestemming en hadden zo nog alle tijd om wat rond het stadion te hangen, naar de fanshop te gaan, in de Biergarten wat te gaan drinken en ook niet onbelangrijk de kaarten op te gaan halen welke keurig voor ons klaar lagen. Na het zoveelste biertje kregen we door dat er op de plastic wegwerpglazen 1,= statiegeld zit en dus zijn het ook geen wegwerpglazen meer! Helaas hebben we zo meerdere rondjes weggegooid en blijkt dit een wijze les voor de volgende keer. In het stadion stond ik verbaasd te kijken hoe groot dit wel niet was en aangezien we helemaal bovenin zaten was dit een aardig aantal treden omhoog.

Om 17:30 uur begon de wedstrijd en vanaf het begin zat de sfeer op de Sudkurve, waar de harde kern van Borussia staat, er goed in. Helaas konden we geen kaarten meer voor deze tribune krijgen omdat dit het gezelligste is. Hier hebben ze nog ouderwetse staanvakken welke snel weer moeten worden geintroduceerd in de Nederlandse stadions. Dit brengt zoveel extra sfeer met zich mee en is naar mijn idee een stuk veiliger. Meestal sta je tenslotte op de stoeltjes en met de stoeltjes kan door onwelwillenden ook nog mee gegooid worden. Na een niet zo'n boeiende 1e helft waarbij de ploegen goed aan elkaar gewaagd bleken te zijn begon de 2e met wat meer passie en vechtlust. Net toen HSV sterker leek te worden scoorde Metzelder voor de thuisploeg de 1-0. Het stadion ontplofte bijna en was dit nogmaals de bevestiging dat we niet voor niets waren gekomen. Helaas hebben de supporters van de thuisploeg niet lang kunnen genieten van de voorsprong want na een dik kwartier zorgde Trochowski tot tevredenheid van de vele meegereisde Hamburg fans voor de terechte gelijkmaker. Na de wedstrijd konden we gelukkig snel bij het stadion wegkomen en hebben we weinig last van het verkeer gehad. Conclusie: ook de terugreis stonden we binnen 3 uurtjes weer in Sneek, hingen de ogen op half 7 en was iedereen toe aan een goede nachtrust. Al met al is dit een zeer geslaagd voetbalreisje over de grens geweest en zal hier snel een vervolg aan worden gegeven.

Laatste wijziging verslag; 29-10-2005.
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS