HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB

HERNE, AM SCHLOSS

Wedau2Ticket
Bochum – OFI Kreta; 23 juli 2008.
Vriendschappelijk, toeschouwers; 1.637, uitslag; 0-0.

Het stadion van Westfalia Herne is zonder enige twijfel een van de mooiste van Duitsland en misschien wel de allermooiste. Daar ben ik nog niet helemaal uit, suggesties zijn welkom. Ik mijn verbeelding zagen alle stadions van Duitsland er in de jaren '60 zo uit. De overdekte zittribune aan de lange zijde is behoorlijk groot maar nog heerlijk primitief met houten bankjes. Verder bestaat het stadion uit 3 zijden onoverdekte staantribunes van verschillende hoogte. Hierop staan blauwgeschilderde Wellenbrechers. Vooral de Kurve aan de noordzijde is indrukwekkend door zijn hoogte. Tussen veld en tribune ligt een echte sintelbaan die wel wat aan de smalle kant is. Dus niet zo'n namaak modern ding van kunststofmateriaal maar een baan met echte sintels. Als je daarop valt ligt direct je hele been open. Verder is de officiële naam van het stadion prachtig; Stadion am Schloss Strünkede. Ik ben nu 2 maal in Herne geweest maar dat slot of kasteel heb ik nog steeds niet gezien. Echter op Google Earth is duidelijk te zien dat oostelijk van het stadion een kasteel ligt compleet met gracht. Dat bewaren we voor de volgende keer.

Met al deze superlatieven moet er natuurlijk een keer een wedstrijd bezocht worden in dit pareltje. Helaas speelt Westfalia Herne in de lagere regionen van het Duitse voetbal en trekt het meestal amper 500 man publiek. Een paar jaar terug was er de perfecte kans om een wedstrijd in Herne te zien. In de 1e ronde van de DFB-pokal stond Westfalia Herne - Erzgebirge Aue op het programma. Een wedstrijd die uiteindelijk maar liefst 7.000 toeschouwers zou trekken. Helaas had ik die zaterdag andere verplichtingen, maar ik baal nog steeds dat ik niet naar die wedstrijd kon. Ik mag graag tijdens de vakantie vanaf de camping een paar wedstrijdjes in de buurt bezoeken. Al vinden sommige mensen dat dergelijke wedstrijdjes niet tot de categorie groundhoppen behoren. Dit jaar bleven we met de vakantie in eigen land en stonden we op de camping in het exotische Wijchen. Van daaruit is het maar een uurtje rijden naar het Ruhrgebied. Eerst had ik een oefenwedstrijd in Goch op het oog maar toen ik zag dat Bochum zou oefenen in Herne was de keus snel gemaakt. Vlot waren we op de Emschersnellweg en naderden we Herne. Ik was al eens eerder zonder wedstrijd in het stadion geweest en wist dat het vlakbij de afrit lag. Echter welke afrit van de 6 was ik vergeten. De eerste afrit was het niet maar toen ik de borden Herne-Baukau zag wist ik dat we goed zaten. Auto geparkeerd in de chique wijk tegenover het stadion.

Ik snap nu weer waarom ik de laatste jaren zo weinig oefenwedstrijden bezoek. Ook deze oefenpot was behoorlijk slaapverwekkend. Al waren er aan beide kanten wel wat kansen, maar de keepers waren attent. Desondanks was het met een Bratwurst en een portie Pommes onder handbereik weer genieten van het schitterende Stadion am Schloss Strünkede. Nu wachten en hopen dat er nog eens een mooie gelegenheid komt om een wedstrijd in Herne te zien. Bij voorkeur in de 1e ronde van de DFB-pokal. De foto’s bij dit verslag zijn overigens van een eerder bezoek aan het stadion.

Laatste wijziging verslag; 24-08-2008.
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB