HOME VERSLAGEN

HUELVA, NUEVO COLOMBINO;

HuelvaTicket

Recreativo Huelva – Málaga B, 9 oktober 2004.
Segunda División A (2), toeschouwers; 11.000, uitslag; 0-1.

Scoreverloop;
43. Usero    0-1

Een vakantie aan de Portugese Algarve was een mooie gelegenheid om een wedstrijd in deze regio te bezoeken. Zoals we eerder deden in 1997 bij Sporting Farense. Omdat in het weekend van 9 en 10 oktober de nodige interlands werden gespeeld waren er geen wedstrijden in de hoogste afdelingen van het Portugese- en Spaanse voetbal. Gelukkig een niveau lager wel en volgens de internetsite van de club zou op zaterdag om 18:30 uur Recreativo Huelva thuis spelen. Huelva is een stad met een 145.000 inwoners en ligt een 1,5 uur autorijden van Faro. Vanuit Portugal staken we de grens met Spanje over. Vlot werd via de moderne autosnelweg de havenstad Huelva bereikt. Huelva lijkt op de andere steden in Spanje; opeens beginnen de flatgebouwen en dan ben je gelijk midden in de stad. Een goede routebeschrijving naar het stadion hadden we niet. Wel hadden we op een stadionsite een luchtfoto gezien waarop duidelijk te zien was dat het stadion aan een rivier lag. De wijk gelegen aan de rivier die we inreden was duidelijk niet de beste wijk van Huelva. Veel afval, autowrakken, zwerfhonden, een loslopende ezel (?!) en de types die er rondhingen waren behoorlijk vaag en morsig. Snel de auto gekeerd en wegwezen ! Na wat dolen door de binnenstad zagen we een kilometer buiten de stadsbebouwing het stadion liggen.

Helaas waren we te laat voor de aftrap, de wedstrijd bleek al een 10 minuten bezig. Gelukkig was de kassa nog open en hijgend van de vele trappen kwamen we het stadion binnen. Het Nuevo Colombino werd geopend in januari 2002 en vervangt het oude Colombino. Het stadion ligt aan de rivier Odiel die enkele kilometers verderop uitmond in de Atlantische oceaan. Vlak achter het stadion begint het havengebied met veel zware industrie. Het is een keurig stadion uitgerust met blauwwitte klapstoeltjes. Blikvanger is de schitterende hoofdtribune. Voorzieningen als toiletten en eten/drinken zijn goed. Wel enorm veel rotzooi op de tribune. Oude kranten, plastic flessen enz, blijkbaar is er geen budget om het stadion na een wedstrijd schoon te maken. Rondom het stadion zeer veel parkeerruimte. Recre is de oudste voetbalclub van Spanje. Opgericht in 1889 door Engelsen die werkten in de lokale mijnbouw. Een mooie club dus voor ons debuut in Spanje. In het seizoen 2002-2003 speelde de club nog in de Primera División. Deze avond was het weer Segunda División A, het 2e niveau in Spanje. Net als in Duitsland spelen in Spanje de reserves van de grote clubs in de lagere profdivisies. Málaga B is overigens het enige B-team in de Segunda. De wedstrijd was niet veel soeps. De reserves van Málaga beperkten zich tot vakkundig verdedigen. Huelva probeerde druk te zetten maar zonder veel overtuiging. Het kwartier voor de pauze was nog het best. Uit een hoekschop kopte een speler van Huelva de bal op de paal. Voor Málaga noteerden we nog een mooie vrije trap welke net over ging. Een zeldzame hoekschop van Málaga leidde vlak voor rust wel tot de 0-1.

Na de rust kabbelde de wedstrijd rustig verder. Huelva was nog even gevaarlijk na een serie hoekschoppen maar er gebeurde weinig. De arbiter deelde nog de nodige gele kaarten uit. De socio’s van Huelva waren logischerwijs niet erg tevreden over het vertoonde spel. Diep in de 2e helft kwamen dan ook de bekende witte zakdoekjes tevoorschijn. De sfeer was tegenvallend. Er werd weinig gezongen en de zeer zwakke arbiter kreeg slechts een paar magere fluitconcertjes te verduren. De fans hadden het te druk met roken en het eten van zakken vol met chips en pistachenootjes. Wel droegen veel mensen een clubshirt en/of een sjaal in de clubkleuren. Achter beide goals bevond zich een klein groepje fanatiekere fans. Maar ze waren met te weinig om wat sfeer te maken. Zoals verwacht van Málaga geen fans gesignaleerd. Irritant was het melodietje welke aankondigde dat op het scorebord een tussenstand zou verschijnen van een andere wedstrijd. Daar zaten we dan naar die saaie wedstrijd te kijken. De temperatuur was met 20º C lekker voor oktober maar er kwam nog een koude wind vanaf de oceaan. Conclusie was een slechte wedstrijd in fraai stadion. In ieder geval was het debuut van C&U in Spanje een feit ! Op de terugweg reden we nog langs het oude Colombino, welk nog steeds midden in de stad staat. We bereikten veilig ons appartement in de Algarve en genoten nog een week van het heerlijke najaarsweer.

Laatste wijziging verslag; 17-10-2004.

HOME VERSLAGEN