HOME VERSLAGEN

HULL, BOOTHFERRY PARK

HullTicket
Hull City - Rushden & Diamonds; 26 oktober 2002.
Division Three (4), toeschouwers; 10.659, uitslag; 1-1.

Scoreverloop;
  1. Green     1-0
38. Gray       1-1

Al langere tijd hadden wij het voornemen om eens een wedstrijd van Hull City te bezoeken. Omdat het nieuwe stadion van Hull bijna klaar was kregen we haast. We besloten de wedstrijd tegen Rushden & Diamonds te gaan bezoeken. Een 2 uur voor aanvang van de wedstrijd reden we over de Clive Sullivan Way Hull binnen. Dit is een drukke weg die langs de rivier de Humber loopt. Al snel zagen we aan de linkerkant de 6 lichtmasten van Boothferry Park opdoemen. De afslag van onze routebeschrijving zagen we helaas niet. We reden op goed geluk Hull binnen, af en toe zagen we tussen de huizen door de lichtmasten. Meestal zagen we geen lichtmasten, desondanks bereikten we Boothferry. We parkeerden de auto op North Road, de straat achter de hoofdtribune.

Zoals gebruikelijk gingen we eerst proberen om de toegangskaarten kopen. Op het parkeerterrein van de Iceland supermarkt raakten we aan de praat met 2 stewards. Zij adviseerden ons om kaarten te kopen voor de East Terrace. Hier zouden de fanatiekere fans van Hull staan. Wij volgden het advies braaf op. Met de kaartjes op zak besloten we een hapje te gaan eten. Na een 5 minuten lopen kwamen we een klein vreettentje tegen. Er waren 2 oude dames druk bezig met koken. Wij besloten een uitgebreid fish en chips menu te bestellen. Terwijl de dames hevig zwetend de vis en patat in de frituur gooiden gingen wij aan het tafeltje bij het raam zitten. Wij hadden ook geen keus want het was het enige aanwezige tafeltje. Na 5 minuten werd het eten geserveerd. Samen met de fish en chips lag er een gifgroene plas niet te beschrijven substantie op het bord. Het smaakte helemaal nergens naar.

Nadat we netjes ons bord hadden leeggegeten gingen we naar de pub aan de andere kant van de straat. Dit was the Three Tuns. Op de Football Ground Guide stond een waarschuwing voor deze pub, hier zouden alle boefjes van Hull zich bevinden. Voor ons een goede reden om hier een biertje te gaan drinken. Het was een grote pub bestaande uit 2 ruimtes, het was er druk maar gezellig. Er stond genoeg schroot te zuipen. De pints smaakten er prima. Helaas waren we gedwongen te stoppen met het drinken van bier want de wedstrijd ging bijna beginnen.

Op de staantribune aangekomen bleek deze al aardig vol. De East Terrace is de staantribune tegenover de hoofdtribune. De open zijkanten van deze tribune waren gesloten voor het publiek, het beton was er verzakt en verrot. Dit gedeelte werd ontsierd door vele reclameborden. Achter het doel rechts was een kleine onoverdekte staantribune, hier stonden de fans van Rushden & Diamonds. Links was een grotere staantribune met daarboven nog een stuk overdekt zitten, dit was de meest indrukwekkende tribune van Boothferry Park. Meest opvallende feit aan Boothferry zijn natuurlijk de 6 lichtmasten, die ook nog eens extra lang lijken. Het stadion werd geopend in 1946 en is daardoor minder oud dan de 1e indruk doet vermoeden. Ander triviaal feit is het kleine perron aan het spoor achter de East Terrace. Echter al jaren buiten gebruik.

Rushden & Diamonds kwam naar Hull als de nummer 4 van de ranglijst. Een goede prestatie van een club die pas voor het 2e jaar in de League actief is. Hull City vonden we terug op een teleurstellende 15e plaats. Manager Jan Molby was al ontslagen vanwege de teleurstellende resultaten, hij werd vervangen door Peter Taylor. Bijna gelijk vanaf de aftrap scoorde Green, in 2 pogingen, de 1-0. Later in de 1e helft kwam er wat meer druk van Rushden. Met name in het begin van de 2e helft zagen we een aanvallend Hull maar door sterk keeperswerk van Adam Sollitt bleef Rushden & Diamonds overeind.

De sfeer was goed op de East Terrace. De fans van Rushden & Diamonds werd een paar keer gevraagd hoe het was om eindelijk eens wat publiek te zien tijdens een voetbalwedstrijd. Het zingen klonk mede goed door het lage dak van de tribune. Het was heerlijk om te staan tussen de fans van Hull op zomaar een zaterdagmiddag. Hoewel de wedstrijd en mede daardoor de sfeer tegen het einde minder werd. Na afloop hebben we nog even een rondje om het stadion gedaan. Natuurlijk ook van de andere kant enkele kiekjes gemaakt. Daarna op goed geluk op zoek naar the Boulevard, het rugbystadion van Hull. We zagen een paar lichtmasten maar konden het stadion helaas niet vinden. We zagen wel het nieuwe KC, waar zowel Hull City als de rugbyclub gaan spelen. Het was inmiddels al aardig aan het schemeren dus veel hebben we niet gezien van het KC. Hoog tijd om richting ons hotel in Doncaster te gaan. Einde van een mooi dagje in Hull.

Laatste wijziging verslag; 21-01-2006.
HOME VERSLAGEN