HOME VERSLAGEN

LEVERKUSEN, BAYARENA

LeverkusenTicket
Bayer Leverkusen – Hannover ‘96; 17 december 2005.
1.Bundesliga (1), toeschouwers; 21.000, uitslag; 0-0.

Vooraf hadden we deze zaterdag keuze uit 2 wedstrijden; Leverkusen – Hannover en Mönchengladbach tegen Frankfurt. We besloten een bezoek aan het nieuwe Borussia Park nog even uit te stellen en gingen dus voor Leverkusen. We kregen zelfs gezelschap van een Duitser; een bevriende supporter van Alemannia Aachen ging met C&U mee naar Leverkusen. Hij pleegde 2 weken voor de wedstrijd een telefoontje naar Leverkusen en informeerde of er nog kaarten te krijgen waren. Helaas alleen kaarten van een 40 euro per stuk. Maar de kaartverkoop in Leverkusen adviseerde om te bellen met Hannover. Voor het uitvak waren waarschijnlijk nog wel goedkope staanplaatsen te koop. Deze kaarten a 12 euro per stuk hadden we binnen een week in huis.

De weersverwachtingen voor de wedstrijddag waren slecht. Storm en een grote kans op sneeuw. We gingen op goed geluk richting Duitsland. Inderdaad kregen we onderweg enige sneeuw te verwerken, dat betekende dus een half uurtje rijden met een gangetje van een 70 kilometer per uur. Gelukkig klaarde het weer op en bereikten we probleemloos het huis van de Aachener. In Duitsland was het droog maar wel erg koud. Lopend ging de reis verder, naar het lokale station van de Duitse spoorwegen. De trein waar we instapten stond helemaal vol met lege bierflessen en zelfs biervaatjes. Waarschijnlijk afkomstig van een groep voetbalsupporters. We maakten ruimte om te zitten en begonnen aan onze blikjes Amstel en Grolsch. Snel arriveerden we op het station van Keulen. Hier was het een kwartiertje wachten op de trein naar Leverkusen.

De treinreis van Keulen naar het voorstadje Leverkusen is een korte. Duidelijk zijn de enorme terreinen en fabrieken van chemiereus Bayer zichtbaar. Vanaf station Leverkusen-Mitte is het nog een kwartiertje lopen naar het stadion van Leverkusen. De sfeer rond het stadion is ontspannen maar ook bijna wat familiair. Slechts 1 standje waar bier en worst werd verkocht en daar was het nog rustig ook. De bekende Duitse voetbalsfeer ontbrak hier gewoon. Dit werd nog eens versterkt door de aanwezigheid van een Mac en de wat steriele buitenkant van het stadion.

Aangezien het ook al aardig richting aftrap liep besloten we stadion maar te betreden. Na een zeer uitgebreide fouillering werden we toegelaten. Zoals vermeld hadden we kaarten voor het bezoekersvak. Dit was het enige vak in het stadion met staanplaatsen. Weliswaar de bekende varioplatzen maar altijd beter dan vaste zitplaatsen. We bevonden ons in een hoek en dus weinig ruimte om vanuit verschillende standpunten foto’s te maken. Het vak was goed gevuld met fans van Hannover. Weliswaar niet uitverkocht maar dat was ook het geval in de vakken van het thuispubliek. Toen we het vak opkwamen was er een flink vechtpartij aan de gang tussen een aantal fans van Hannover.

Het was een duel tussen 2 middenmoters. Leverkusen presteerde het gehele seizoen al beneden verwachting. Hannover was echter onder de nieuwe trainer Peter Neururer bezig met een goede reeks wedstrijden. De wedstrijd was matig. Hannover was duidelijk voor een punt naar Leverkusen gekomen en verdedigde bekwaam. Leverkusen probeerde wel wat maar het ging allemaal in een te laag tempo en zonder overtuiging. De grootste kans voor de thuisclub kwam in de laatste minuut. Door dom balverlies kon een speler van Leverkusen alleen op keeper Enke van Hannover afgaan. Maar ook hier greep Enke weer goed in. Deze keeper is al weken in topvorm. Het bleek zelfs de eerste 0-0 in Leverkusen sinds 5 jaar.

In ons vak was de sfeer de gehele wedstrijd goed. Onder leiding van een capo werd de gehele wedstrijd behoorlijk fanatiek gezongen. De capo was een wat irritante snotneus die dacht dat hij door het dragen van een foute Burberrysjaal enige status had. Constant brulde hij wat onverstaanbaars door een megafoon. Hij probeerde erg fanatiek en boos te doen. Het kwam op ons erg gemaakt over. Maar blijkbaar was een groot gedeelte van de aanhang van Hannover wel onder de indruk want ze zongen braaf wat de capo-met-sjaal voorzong. Ook waren er weer divers mannen die ondanks de vrieskou wel 5 minuten met ontbloot bovenlijf op de tribune stonden.

Na de wedstrijd weer de wandeling terug naar het station. In afwachting op de trein nog even rondgekeken in het dramatisch ongezellige centrum van Leverkusen. Hier waren de fans van Hannover allemaal wanhopig op zoek naar bier. De treinreis van 4 uur terug naar Hannover kon natuurlijk niet zonder bier plaatsvinden. Ondanks alle alcohol blijven de Duitsers zich fatsoenlijk gedragen. Ook hier stond alles weer door elkaar op het station netjes te wachten op de trein. Via Keulen reden wij terug richting Aken. Na een trage hap uit de SchnellImbiss begonnen wij aan de reis terug naar huis. Ondanks de saaie wedstrijd hadden wij ons weer goed vermaakt tijdens dit dagje Duitsland. Echter toen we hoorden dat Mönchengladbach tegen Frankfurt een 4-3 uitslag had moesten we wel even slikken.

Laatste wijziging verslag; 29-01-2006.
HOME VERSLAGEN