HOME VERSLAGEN

LUTON, KENILWORTH ROAD

LutonTicket
Luton Town - Wycombe Wanderers, 12 januari 2001.
Division Two (3), toeschouwers; 4.551, uitslag; 1-2.

Scoreverloop;
20. Locke           1-0
50. Rammell       1-1
64. Rammell       1-2

Op deze vrijdagavond stond er in Engeland maar 1 wedstrijd op het programma. De keuze was dus al voor ons gemaakt. Halverwege de middag arriveerden we bij het stadion. We kochten onze toegangskaarten en inspecteerden het stadion. Kenilworth Road is een karakteristiek maar verouderd stadionnetje in een verpauperde woonwijk met vooral inwoners afkomstig uit India en Pakistan. Ruimte voor de noodzakelijke uitbreiding en modernisering is er niet. Het stadion ligt letterlijk ingeklemd tussen huizen en een drukke doorgaande weg. Opvallend is de ingang van het bezoekersvak, de Oak Road Stand. Deze ingang bevindt zich onder een woonhuis. Ruim voor de wedstrijd gingen we naar KFC voor de vette hap. We vroegen het personeel of er nog een goede pub in de omgeving was. Het personeel was ook al van Pakistaanse afkomst. Beste mensen maar van pubs weten ze niks. Een andere eter informeerde ons over Nelson Flagship iets verderop.

In deze pub kwamen we de eter weer tegen. Zijn naam was waarschijnlijk Mick, althans dat is wat wij ons herinneren. De andere pubgangers verklaarden ons voor gek toen ze hoorden dat we uit Nederland kwamen om een wedstrijd van Luton te zien. Ze voorspelden dat wij na deze avond voetbal zouden haten. Weinig optimisme maar veel cynisme onder de Lutonfans Dat was best te begrijpen want de plaatselijke trots stond onderaan de ranglijst. We hebben uitgebreid gesproken met Mick, dit onder het genot van de nodige pints. Onderwerpen waren er genoeg;
- Het wel en wee van de verplichte combiregeling in Nederland.
- De vriend van Mick die als regisseur bij Skysports werkte.
- Luton had nog nooit verloren van Wycombe.
- De befaamde Millwallrel in maart 1985.
- Het leed van het fan zijn van een kleine club.
- De problemen rond het nieuwe stadion van Luton.
- De geldverspilling bij Sunderland en Middlesbrough.
- Haat en nijd tussen Watford en Luton.
- Luton heeft de slechtste universiteit van Engeland.

Het zal de lezer niet verbazen dat de tijd voorbij vloog. Opeens is het dan tijd voor de wedstrijd. Iedereen drinkt snel zijn glas leeg en door de smalle straatjes gaat het in hoog wandeltempo naar het stadion. Dan wederom 1 van de mooiste Engelse voetbalgeluiden; het geratel en geklik van de turnstiles. Dit zijn de draaihekken bij de ingangen. We zaten hoog op de Main Stand in wel erg krappe stoeltjes. De tribune was nog grotendeels van hout. Hierdoor was het dan ook verboden te roken. Na de 1e helft gingen de toeschouwers dan ook massaal naar de kantine voor een portie nicotine. Tegenvallend was het aantal toeschouwers wat onder het seizoengemiddelde lag. Met tegenstander Wycombe stond er nota bene een streekderby op het programma! De sfeer was redelijk, de fanatiekelingen van Luton zaten in een hoek van de Main Stand bij het uitvak. Een hoop gezwaai en geschreeuw tussen beide partijen. Daar bleef het dan ook bij. Zoals eerder vermeld zaten we op de Main Stand, vanwaar we aankeken tegen diverse palen en lichtmasten. Daarachter was het voetbal. In de 1e helft kwam Luton Town nog op voorsprong. Adam Locke schoot op de paal en via doelman Taylor rolde de bal in het net. Veteraan Andy Rammel maakte in de 2e helft met 2 doelpunten een einde aan de illusies van Luton om de degradatiezone te verlaten. Het Wycombe van manager Lawrie Sanchez verstevigde haar comfortabele positie in de middenmoot. Ondanks het matige voetbal hadden we een leuke avond in Luton.

Laatste wijziging verslag; 19-11-2006.
HOME VERSLAGEN