HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB

MÜNSTER, PREUSSENSTADION

MunsterTicket
Preussen Münster – Bochum; 8 augustus 2008.
DFB-pokal, toeschouwers; 15.050, uitslag; 0-0.

Traditioneel wordt de 1e ronde van het Duitse bekertoernooi in augustus gespeeld. Het mooie is dat de ploeg uit de laagste divisie automatisch thuis speelt. Dit zorgt er elk jaar weer voor dat kleine clubjes een grote naam op bezoek krijgen en zo een vol stadion en veel media-aandacht krijgen. Vaak hebben de clubs uit de 1.Bundesliga ook nog een moeilijke middag of avond. Ook dit jaar stonden er een aantal mooie ontmoetingen zoals RW Erfurt – Bayern München, Eintracht Nordhorn – Werder Bremen en Homburg – Schalke 04 op het programma. Wij kozen echter voor Preussen Münster – Bochum. De wedstrijd was snel uitverkocht en ondanks diverse slijmerige e-mails richting Münster was het niet mogelijk om vanuit Nederland kaartjes te bestellen. Gelukkig is er dan nog www.ebay.de Voor een kleine 30 Euro totaal had ik 2 onoverdekte staanplaatsen die officieel 8 Euro elk kosten. Bijkomende kosten zijn dan 5 Euro porto en 11 belachelijk Euro’s aan bankkosten.

Aftrap was vrijdagavond 20:30 uur. Door werk en de vrijdagmiddagdrukte waren we pas om 19:45 uur in Münster. Snel een parkeerplek gevonden en nog een kwartiertje lopen naar het stadion, waar het al erg druk was. Maar geen tijd voor een rondje om het stadion. Dat was niet zo heel erg want we waren in 2001 al eens in het stadion wezen buurten. Destijds op weg naar Arminia Bielefeld – Mainz 05. Het was heel erg lang geleden dat het Preussenstadion uitverkocht was, uiteindelijk waren er maar liefst 15.050 toeschouwers. Ik had al een vermoeden maar we hadden inderdaad kaartjes voor het bezoekersvak. Hoewel we deze dag sympathie hadden voor de underdog, Preussen Münster, was een avondje tussen de Bochumers ook geen straf.

Bij de ingang van het bezoekersvak stond een lange rij wachtenden. Het liep al tegen half negen en het werd ons snel duidelijk dat we de afrap wel konden vergeten. Eenmaal binnen het stadion kwamen we uit aan de bovenzijde van de 2 Bochumvakken, er was geen doorkomen aan. Echter aan de zijkanten van de vakken was een redelijk vrij pad waardoor je beneden kon komen. Van daaruit waren de lege plekken in het vak snel gevonden. We vonden een prima plekje waar we goed zicht hadden op het spel. De 3.400 Bochumers zorgden voor een redelijke sfeer. De kreet Riesenstimmung was niet van toepassing maar dat mag je ook niet verwachten van de Bochumers als ze tegen een kleintje als Preussen Münster spelen. Aan de kant van Münster zat de stemming er uiteraard goed in, vooral gedurende fases in de 2e helft en de verlenging. Toen werd het allemaal behoorlijk massaal.

Preussen Münster zwerft al jaren door de lagere Duitse divisies en komt dit seizoen uit in de Regionalliga West wat het 4e nivo is. Bochum speelt dit jaar in de 1.Bundesliga. Er zaten dus 3 divisies verschil tussen de 2 clubs en normaal gesproken zou Bochum makkelijk moeten winnen van Preussen Münster. Dat gebeurde niet want het bleef ook na verlenging 0 – 0. Bochum kreeg genoeg kansen onder andere via 2 a 3 onoverzichtelijke situaties vlak voor het doel van Münster. Ook had de keeper van Münster een paar fraaie reddingen. Münster had in de 2e helft en in het 1e gedeelte van de verlenging een goede fase. En in de verlenging kwam een speler van Münster zelfs alleen voor de keeper te staan maar helaas geen doelpunt. Vreemd genoeg gingen er tijdens de verlenging al fans van Bochum naar huis.

Toen de strafschoppenserie, helaas niet aan onze kant. De eerste poging van Münster werd direct gekeerd door de keeper van Bochum. Hierna gingen alle ballen erin tot de 4e van Bochum, Shijni Ono schoot over. Het stond weer gelijk en de druk lag weer bij Bochum. Uiteindelijk ging de 7e van Münster mis en schoot Yahia Bochum naar de volgende ronde. Door de strafschoppen met 5-6 te winnen. Op ons gemakje liepen we terug naar de auto. Onderweg kwamen we nog langs een Kebabber, waar we nog even lekker hebben gegeten. Het was al ruim na middernacht voordat we Münster verlieten. Dik 2,5 uur later waren we alweer thuis. Het was een avondje genieten in het heerlijke voetballand Duitsland. Boeiende bekerwedstrijd, volgepakt oud stadion en een goede sfeer. Helaas net geen stunt van Preussen Münster. Hopelijk volgend jaar weer een dergelijke wedstrijd zien in de 1e ronde van de DFB-pokal.

Laatste wijziging verslag; 25-08-2008.
MÜNSTER VIDEO 1 MÜNSTER VIDEO 2 MÜNSTER VIDEO 3 MÜNSTER VIDEO 4 MÜNSTER VIDEO 5
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB