HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB

NORTHFLEET, STONEBRIDGE ROAD

NorthfleetTicket
Ebbsfleet United – Torquay United, 6 oktober 2007.
Conference (5), toeschouwers; 1.368, uitslag; 2-1.

Scoreverloop;
77. Moore     1-0
82. Ellis          1-1
87. Long        2-1

Stonebridge Road is een van de leukste grounds in de Engelse Conference. Het stond dan ook hoog op het verlanglijstje voor seizoen 2007/2008. Dan bij voorkeur een wedstrijd tegen Exeter City, Halifax Town of Torquay United. Dit in verband met de voorkeuren van een aantal collega-hoppers. De keus viel op de wedstrijd tegen Torquay United zodat wij Erkaa, de Nederlandse supporter van Torquay uit Limburg, konden vergezellen op de away-end. De bewering dat Stonebridge Road een leuke ground is dan wel enkel gebaseerd op kreten van andere hoppers en de foto van de Main Stand op de FFG. Enig zoeken op internet leverde verder weinig foto’s op. Des te leuker want zo was de rest van Stonebridge Road nog een verrassing, dat komt tegenwoordig niet zo vaak meer voor. Immers dankzij het medium internet kan van bijna elk stadion vooraf diverse foto’s worden bekeken.

Uiteindelijk ging de reis met 2 auto’s en 6 liefhebbers richting Kent. Het ging allemaal vlotjes door België, Frankrijk en de Eurotunnel. Eigenlijk te vlot want rond 12:00 uur lokale tijd stonden we al op een nog verlaten Stonebridge Road. We besloten om eerst te gaan shoppen in het nabijgelegen Bluewater Center, een gigantisch winkelcentrum naar Amerikaans model. Hier genoeg winkels en ander vertier om je de gehele dag met de fam te vermaken. Met 6 mannen die voetbal als gemeenschappelijke interesse hebben ligt dat toch anders. Het werd wateren en de boekenwinkel. Bij de laatste lagen weer de nodige mooie voetbalboekjes maar ik besloot dit keer de ponden op zak te houden. Na een klein uurtje verlieten we via de gigantische parking Bluewater en ging het weer naar Stonebridge Road.

De auto’s werden geparkeerd achter de away-end. De buitenkant van Stonebridge Road zag er al behoorlijk gaar uit. Bij de hoofdingang werden we nog maar eens herinnerd aan de opmerkelijke naamsverandering van de thuisclub. Tot de zomer van 2007 ging de club als Gravesend & Northfleet door het leven. De naamsverandering is gedaan nadat treinmaatschappij Eurostar een donatie deed in de clubkas. Ebbsfleet is namelijk de naam van het nieuwe treinstation van de Eurostar een paar kilometer verderop en dat moet natuurlijk gepromoot worden en zo heeft de club als nieuwe naam Ebbsfleet United. Tegenover de hoofdingang staat een mooie pub. Hier zaten al vele fans van Torquay te drinken. Wij gingen in de tuin zitten aan een picknickbankje en genoten van het najaarszonnetje en een drankje.

Bij de turnstiles liet ik mijn studentenkaart zien en ik mocht met een keurige korting van 6 pond naar binnen. Binnen was het uitvak nog verlaten. Uiteindelijk raakte het goed bezet met een 400 fans uit Torquay. De gate van 1.368 was dan ook bovengemiddeld voor Ebbsfleet wat meestal minder dan 1.000 toeschouwers trekt. Behalve de hoofdtribune is de rest van Stonebridge Road erg mooi. Het uitvak achter het doel is een behoorlijk grote onoverdekte staantribune. Achter het andere doel staat een overdekte staantribune waar echter nu zitplaatsen op een stalen frame zijn geplaatst. Tegenover de hoofdtribune staat een staantribune welke voor ongeveer de helft is overdekt. De houten hoofdtribune is in het echt nog mooier dan op de foto; een juweeltje! Het geheel is een mooie oude ground met op de achtergrond 2 fabrieksschoorstenen en flats die tegen een heuvel zijn aangebouwd. Hopelijk blijft de club nog lang op Stonebridge Road spelen!

Vorig seizoen zag ik op Plainmoor Torquay United uitstekend starten in de competitie. Maar het liep uit op een drama. Uiteindelijk degradeerde de club kansloos uit de League. Maar dit seizoen gaat het gelukkig voor Erkaa een stuk beter en staat het bovenaan in de Conference. Ebbsfleet is net als voorgaande jaren een goede middenmoter in de Conference. Het werd een matige vertoning op het veld, Torquay bakte er maar weinig van. Toen het plotseling 1-0 werd kwam er wel wat meer beweging in. Torquay maakt de nog de 1-1 maar ging vlak voor tijd alsnog de bietenbrug op. Een terechte overwinning voor de thuisploeg.

Zoals vaker werden we in het uitvak omringd door rare types. Een vrouw met een hele lange zelfgebreide sjaal, een man die op een gorilla leek, vrouwen met diepe bilspleten en een man met een vreemde vervormde schedel. Van beter niveau was Helen Chamberlain. Ikzelf had nog nooit van haar gehoord maar volgens mijn reisgenoten was deze charmante dame een BE’-er en Torquay fan. Minder charmant was de hoofdsteward. Dit was een zeer strenge dame die alles nauwlettend in de gaten hield. Wij mochten vooral niet fotograferen tijdens de wedstrijd en kinderen die op de geel geverfde gedeeltes aan het spelen waren werden met een snauw weggestuurd.

Bij de Burgervan kon uitbreid gebunkerd worden. Ik nam maar weer eens een Sausage & chips. De eerste keren in Engeland bestelde ik altijd een Fish and Chips maar die krijg ik nooit volledig op. Verder heb ik vorig seizoen te veel pies gegeten en die sla ik voorlopig dan ook maar over. Ik begin altijd met het opeten van de chips, want eenmaal koud is er geen doorkomen meer aan. Vinegar nam ik in de begintijd ook nooit maar tegenwoordig is het standaard geworden met een lading zout. Na het eindsignaal maakten we nog wat foto’s in de rest van het stadion. De terugreis ging vlot en probleemloos, al moest Erkaa wel getroost worden met het verlies van zijn favorieten. Relatief vroeg was ik weer thuis. Al met al een leuk dagtripje naar Ebbsfleet. Zeker een aanrader voor een dagtrip!

Laatste wijziging verslag; 23-03-2008.
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB