HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB

OSNABRÜCK, BREMER BRÜCKE (2)

CheltenhamTicket
Osnabrück – 1860 München; 9 december 2007.
2.Bundesliga (2), toeschouwers; 17.100, uitslag; 3-0.

Scoreverloop;
  9. Reichenberger       1-0
34. Cichon          (P)   2-0
58. Reichenberger       3-0

Het was het najaar van 2005 dat we onze oude clubheld Greg Berhalter voor de laatste keer zagen voetballen. Dat was tijdens Arminia Bielefeld - Energie Cottbus. Hoogste tijd dus om Greg weer eens in actie te zien. Nu speelt hij tegenwoordig bij 1860 München en zo werd in augustus al de speelkalender van de 2.Bundesliga bestudeerd. Na een diepgaande analyse werd de wedstrijd Osna – 1860 gekozen. Minst ver rijden en ik was nog nooit bij Osnabrück geweest. Toevallig besloot de andere helft van C&U om 2 weken eerder na de wedstrijd Osnabrück – CZ Jena te gaan. De tickets werden in de voorverkoop besteld. Dat had nog enige voeten in de aarde. Weliswaar kunnen er on-line tickets worden besteld via de officiële website maar betaling per credit-card was helaas niet mogelijk. We waren aangewezen op een ouderwetse bankoverschrijving en dat is bij een buitenlandse betaling een dure methode. Kosten waren een € 8,- en dat voor een totaalbedrag van € 18,-. Maar 3 dagen later lag er dan ook een envelop uit Osnabrück op de deurmat.

We hoopten dat de wedstrijd op de zondag zou worden geprogrammeerd en dat gebeurde ook. Het was een mooie zonnige zondag en na een voorspoedige autorit van 2,5 uur reden we Osnabrück binnen. Bij een hotel zagen we de spelersbus van 1860 al staan, de spelers waren net bezig in te stappen. Iets verder zagen we het stadion al liggen. Vlakbij het spoorwegviaduct konden we parkeren op de parking van een supermarkt. Na een korte wandeling kwamen we aan bij het stadion. Hier stonden volgens oud Duits gebruik de fans van beide partijen gezamenlijk te praten en te bieren. Al snel was er de aankomst van de spelersbus van 1860. Een prachtige bus met een zeer professionele uitstraling. Hoewel er maar een handjevol fans stond te kijken werd alles afgezet met dranghekken en stonden 2 securitymeneren alles in de gaten te houden. Berhalter zwaaide nog even naar ons en stak een duim op en verder niks. Dus helaas geen foto, dan maar een rondje om het stadion. Dat was een flinke ronde en ook daar de gebruikelijke taferelen van bier drinkende en bratwurst etende Duitsers. Het viel op dat het stadion aan de buitenkant een verouderde indruk maakt. De hoofdingang is van een paar jaar terug maar de rest is toch minimaal 30 jaar oud. Heel veel leven was er niet rondom het stadion dus besloten we maar naar binnen te gaan.

Onze tickets waren voor de onoverdekte lange zijde waar het enkel staanplaatsen zijn. Bij de ingang werd streng gefouilleerd want een flesje water en 2 appels moesten ingeleverd worden. Voor de wedstrijd werden we getrakteerd op een miezerregen maar al snel klaarde het op en konden we genieten van een zonnetje en een lekkere temperatuur. De lange zijde heeft aan de kant van de Gastekurve een klein wat lager gelegen vakje waar we een leuk plekje vonden. Daar ook een zeer goede Bratwurst met een uitstekend broodje gekocht en de enige halve liter van de middag. Volgens de officiële opgave was het stadion Ausverkauft met een 17.100 toeschouwers maar er was nog genoeg ruimte over voor extra volk. Ook die 2.Bundesliga is tegenwoordig een strak georganiseerde commerciële happening. Compleet met DJ op het veld en heel veel reclame. Er waren ongeveer een 400 man van 1860 en dat was wel een beetje tegenvallend. Hoewel wel dezelfde middag in München de wedstrijd tussen de Bayern Amateure en de 1860 Amateure werd gespeeld. Vfl Osnabrück is een club die de laatste jaren constant pendeld tussen 2.Bundesliga en de Regionalliga Nord. Na een spannende eindfase promoveerde de club vorig seizoen weer eens en is het doel voor dit seizoen handhaven. Bij 1860 zijn de verwachtingen hoger, de club is dit seizoen een outsider voor promotie naar de 1.Bundesliga, echter de ploeg presteert zeer wisselvallig. Ook deze middag was het weer zeer matig wat 1860 liet zien. Het veel lager geklasseerde Osnabrück speelde een stuk gretiger dan favoriet 1860. Uiteraard speelde Berhalter wel een zeer goede wedstrijd.

We werden op de tribune gezelschap gehouden door de stoere mannen van Osnabrück. Een 10 man kaal, petje, camouflagebroek etc. Maar na het 3e doelpunt van Osna gingen ze af als een gieter. Eentje zou de fans van 1860 wel even gaan uitdagen. Hij werd echter direct weggestuurd door de politie en snel kwam er een andere agent aan wie hij legitimatie mocht laten zien. Alles werd keurig opgeschreven en de stoere man was weer braaf. Er is al eerder op deze website geschreven dat dronken Duitsers zelden vervelend zijn. Echter een zeer dronken Duitser was deze middag toch wel wat lastig. Hij had zeer fout geblondeerd haar en stond mij maar aan te gapen. Toen ik hem hierop aansprak antwoordde hij dat ie mijn jas zo mooi vond (?!?). Nouja, ik ben uit voorzorg maar bij de stoere mannen gaan staan. Ondertussen was Osna door de 3 – 0 natuurlijk in Riesenstimmung en staat de club lekker in de middenmoot. Na afloop waren we vlot weg en om 18:45 uur alweer thuis. Vfl Osnabrück is een leuke club waar ik in de toekomst nog wel eens een keer een wedstrijd wil zien.

Laatste wijziging verslag; 17-02-2008.
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB