HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB

PAISLEY, LOVE STREET

PaisleyTicket
St.Mirren - Celtic; 2 september 2007.
Scottish Premier League (1), toeschouwers; 7.840, uitslag; 1-5.

Scoreverloop;
22. Scott Brown        0-1
25. McDonald           0-2
53. Vennegoor          0-3
56. Miranda    (e.d.)  0-4
74. McManus            0-5
75. Miranda              1-5

Na een goede nachtrust in ons B&B in Paisley waren we alweer tijdig op. Na een traditioneel stevig ontbijt gingen we eerst nog wat groundhoppen in de regio. We waren echter ruim voor 12:00 uur alweer bij Love Street. We hadden vooraf geen tickets besteld, dus dat was het eerste klusje. Enige research vooraf had opgeleverd dat vorig seizoen de wedstrijden tegen Celtic en Rangers nooit uitverkocht waren en volgens de website van St.Mirren was er gewoon verkoop van tickets op de dag van de wedstrijd. Het vinden van een kassa was nog een hele toer. De eerste die we zagen was nog dicht, maar volgens een steward was de ticket-office iets verderop al geopend. Toen we echter achter de Main Stand langs liepen zagen we een poort open staan. Een buitenkansje om alvast wat foto’s te maken van een leeg Love Street. Binnen liepen er diverse stewards, journalisten, officials en dergelijke rond. Iedereen knikte vriendelijk naar ons, maar verder lieten ze ons met rust. We kuierden rustig verder terwijl de fotocamera’s overuren maakten. Toen we halverwege waren kwamen er toch 2 meneren in pak naar ons toe. Wie we waren en wat we aan het doen waren. Mooi moment om de domme toerist uit te hangen. Yes eh sir geet was eh open zo uh we tought okay to get in, you know? De meneren vonden het geen goed idee verzochten ons vriendelijk doch zeer dringend om het stadion te verlaten.

Foto’s gemaakt maar nog steeds geen ticket. Na enig vragen en zoeken kwamen we uit in een soort social club onder de away-end. Daar was een tafel met een zeer grote stapel papiergeld en nog maar een paar tickets. De dames achter de tafel verkochten geen tickets meer dat kon buiten nog wel ergens. Na een flink wandeling om het stadion heen kwamen we weer uit bij de allereerste kassa. Deze was inmiddels open en de tickets konden gekocht worden. Foto’s gemaakt en tickets gekocht; missie volbracht, eigenlijk konden we al naar huis. Het was nog ruim een uur voor de aftrap en er was verder weinig te beleven rond het stadion. We gingen nog maar eens buurten in het nabij gelegen stadscentrum van Paisley. De winkels waren open maar er was weinig vertier. In een winkelcentrum genoten we van een warme chocolademelk met daarin Marshmellows en een mega muffin. We zagen nog een fanshop van Glasgow Rangers en na een klein uurtje gingen we maar weer richting Love Street.

In het stadion zaten wij aan de lange zijde, de North Stand. Achter het doel aan de rechterkant zat de aanhang van Celtic, op de Caledonia West Stand. De grootste tribune van het stadion en zelfs daar hadden ze niet genoeg aan, ook een gedeelte van de North Stand was gereserveerd voor Celtic. In het begin van de wedstrijd had St.Mirren een overwicht. Celtic leunde rustig achterover. Iets later maakte St.Mirren een foutje en dat werd gelijk afgestraft en de 0-1 stond op het scorebord. Eigenlijk was de wedstrijd alweer gespeeld zeker nadat vrij snel ook de 0-2 werd gemaakt. De aanhang van Celtic reageerde vrij lauw. Juichen lukte nog net, logisch want dergelijke wedstrijden zijn meestal another day at the office voor Celtic of de Rangers. Je kunt je afvragen of het een goede keuze is om clubs als St.Mirren juist te bezoeken als Celtic of Rangers op bezoek komen. Natuurlijk zit er twee keer zoveel publiek als bij normale wedstrijden plus dat dergelijke wedstrijden vaak op de zondag geprogrammeerd staan en op die dag is er in Schotland vaak weinig keus. Anderzijds is het krachtsverschil groot met als gevolg een saaie wedstrijd.

Ondertussen kabbelde de wedstrijd rustig verder. Jan VoH liep ook rond alsof hij liever was gaan winkelen. Gelukkig heeft Celtic nog Scott Brown op het veld staan. Sterke middenvelder maar wel irritant. Bij een 0-4 voorsprong ging hij vrolijk een tegenstander initimideren. Die tegenstander was Marco Miranda, wat de meest opvallende speler was bij St.Mirren. Miranda trapte in de provocatie van Brown en kreeg daarvoor een gele kaart. Maar als vleugelverdediger ging hij vaak mee naar voren en hij scoorde ook nog een fraai doelpunt. St.Mirren heeft een heerlijke ground en het is jammer dat over een paar jaar ook Love Street historie is. De heren bestuursleden zullen er wel weer een mooie verklaring voor hebben want aan Love Street mankeert weinig. Wel jammer van de lauwe wedstrijd. Na afloop waren we weer vlot weg en gingen we nog even toeren in Glasgow. Daar gaan we de volgende keer naar toe; hondenraces kijken op Shawfield.

Laatste wijziging; 15-01-2008.
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB