HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB

ROESELARE, SCHIERVELDE

RoeselareTicket
Roeselare Ė Standard Luik; 25 augustus 2007.
1e Klasse (1), toeschouwers; 8.000, uitslag; 0-4.

Scoreverloop;
12. Jovanovic       0-1
26. Jovanovic       0-2
66. Mbokani        0-3
71. Jovanovic       0-4

Eind augustus hadden we nog een vrije zaterdag over voor een leuk dagtripje naar BelgiŽ of Duitsland. In Duitsland stond er weinig leuks op het programma maar Roeselare Ė Standard leek ons wel een aardige affiche. Roeselare is niet erg aansprekend maar met Standard als tegenstander werd het al een stuk leuker. De weg naar Roeselare ging kris kras door BelgiŽ omdat we onderweg nog wat lege stadionnetjes hebben bezocht.

We hadden weinig moeite om het Schiervelde te vinden, rijdend op de ringbaan van Roeselare werden we ingehaald door een politiemotor met daarachter de vuurrode spelersbus van Standard. Een kwestie van snel de achtervolging inzetten dus. Dat viel tegen want de motor en bus negeerden consequent alle verkeerslichten die op rood stonden en ook de snelheidslimiet werd probleemloos overschreden. In dergelijke gevallen krijg je in Nederland dan vaak een vriendelijke brief van het CJIB in Leeuwarden en eigenlijk zijn we best wel nieuwsgierig welke stad in BelgiŽ de rol van Leeuwarden vervuld. Gelukkig kwam het Schiervelde al snel in beeld en konden we de achtervolging staken. Op de grote parking was nog genoeg ruimte om de auto te stallen.

Schiervelde is sinds begin jaren í90 de thuisbasis van de voetbalclub KSV Roeselare. Behalve het voetbalstadion staat er ook nog een grote sporthal. De naam is afkomstig van de nabijgelegen woonwijk. Het stadion wordt gedomineerd door de zeer grote Tribune 2 achter een van de doelen, deze zittribune is neergezet na de promotie in 2005. De tribunes aan de lange zijden zijn ongeveer een halve veldlengte lang. De hoofdtribune heeft een normaal formaat maar het type tribune aan de andere kant lijkt op wat je ziet bij Nederlandse amateurclubs. Wij stonden achter het andere doel, op Tribune 4 wat een open staantribune is van een 15 treden hoog. Een mooi allegaartje dus dat Schiervelde. De club Roeselare is al jaren aan een constante opmars bezig. In 1998 promotie van 3e naar 2e Klasse en in 2005 dus eindelijk promotie naar 1e Klasse. En daar is het nu een vaste waarde in de middenmoot.

We waren ruim op tijd en hadden eigenlijk weinig puf voor het traditionele rondje om het stadion. De wat saaie omgeving werkte niet erg inspirerend. Bij de sporthal was een tap met statafels en stoelen voor de oude mensen uit Nederland. Onder het genot van een lekker zonnetje genoten we van een heerlijk pintje. Met iets later een smakelijke hamburger. Iets later schuifelden we richting ingang. Daar was het een hoop drukte met fotografen, tv-cameraís etc. Het bleek dat de heren Yves Leterme en Didier Reynders aanwezig waren om de match te zien. Leterme en Reynders zijn 2 Waalse politici.

De eerder genoemde Tribune 4 was voor de helft gereserveerd voor de fans van Standard. Deze waren massaal aanwezig, een 1.500 man, en zorgden voor een prima sfeer. De fanatieke kern van Roeselare had zich verzameld op de Amateur-tribune aan de lange zijde. De wedstrijd was vrij eentonig. Roeselare was vrij kansloos tegen een sterk Standard. Snel maakte Jovanovic door een schitterende vrije trap de 0 -1 en na een snelle counter maakte hij ook de 0 Ė 2, wedstrijd gespeeld. Na de pauze probeerde Roeselare nog even wat, maar snel maakte Standard met de 0 -3 een einde aan alle illusies van de thuisploeg.

Mooie doelpunten, leuke sfeer maar weinig spanning deze avond. Gelukkig stond er naast ons een groepje locals behoorlijk te schreeuwen. We raakten wat aan de praat en 1 van de heren droeg een shirt van Feyenoord en dat is geen Roeselare. Hij bleek fanatiek fan van Feyenoord te zijn. Toen hij ontdekte dat wij Nederlanders waren kwam hij helemaal los. Hij showde ons zijn Feyenoord tatoeages en vertelde ronduit over Feyenoord. Regelmatig ging hij naar de Kuip en hij was optimistisch over het huidige seizoen; Feyenoord werd uiteraard kampioen. Natuurlijk kwamen wij met lastige vragen om te controleren of hij wel een echte was. Zijn antwoorden, fanatisme en tatoeages waren echter voldoende bewijs voor ons. De wedstrijd kabbelde rustig voort tot het einde. Het was weer een leuk avondje BelgiŽ met op het einde een toch wel verassende wending.

Laatste wijziging verslag; 04-12-2007.
ROESELARE VIDEO 1 ROESELARE VIDEO 2 ROESELARE VIDEO 3 ROESELARE VIDEO 4
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB