HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB

DORTMUND, ROTE ERDE

Ticket Rote Erde
Borussia Dortmund II – Holstein Kiel; 24 februari 2007.
Regionalliga Nord (3), toeschouwers; 310, uitslag; 2-0.

Scoreverloop;
22. Gordon               1-0
50. Omerbegovic      1-1

Een merkwaardig fenomeen in het Duitse voetbal is de deelname van de reserves van profclubs aan de normale competitie. Vaak onder de noemer Amateure, maar het zijn natuurlijk goedbetaalde profs van grote clubs als Dortund, Bremen of Hamburg. Momenteel spelen er in de Regionalliga Nord maar liefst 6 Amateure. Het is leuk dat profs die terugkomen van een blessure weer wat wedstrijdritme op kunnen doen. Maar verder wordt er niemand vrolijk van deze situatie. De thuiswedstrijden van de Amateure trekken amper thuispubliek, vaak minder dan 500, en bij uitwedstrijden nemen ze helemaal geen aanhang mee. De andere clubs protesteren al jaren tegen deze situatie, echter ook hier zijn de zogenaamde grote clubs machtig en veranderd er niks. Cheese & Union ging naar Dortmund en ging zelf polshoogte nemen bij een wedstrijd van Die Amateure.

Het mooie aan Dortmund is dat het voor ons helemaal aan de achterkant van het Ruhrgebiet ligt, dus lekker veel Autobahn te gaan. Bij Oberhausen draaiden we rechtsaf die prachtige Emscherschnellweg/42 op. Met de lichtmasten van het Stadion Niederrhein op de achtergrond. Al snel komen rechts de lichtmasten van het Georges Melches in beeld. Dan is links in de verte de Arena auf Schalke zichtbaar. Daarna goed opletten want aan de rechterkant is heel even een fantastisch overzichtsbeeld te zien van de oude Glückaufkampfbahn. Dan volgt nog afslag Herne-Baukau welke toegang geeft tot het schitterende Stadion Schloss Strünkrede van Westfalia Herne. Samen met al die ontelbare viaducten, fabrieksschoorstenen, woonkazernes en spoorlijnen is de Emscherschnellweg een stukje favoriete snelweg van Cheese & Union.

Zoals bij de meeste clubs speelt ook in Dortmund het 2e elftal op een bijveld. Nou is dat in Dortmund wel een zeer bijzonder exemplaar. Rote Erde is het stadion wat Borussia Dortmund in 1974 inruilde voor het naastgelegen Westfalenstadion. Het is een klassiek Duits stadion uiteraard voorzien van een atletiekbaan. Het stadion bestaat uit een overdekte zittribune opgetrokken uit een soort natuursteen. Verder zijn er enkel onoverdekte staanplaatsen. Voorzieningen zijn prima, zo zijn de toiletten zeer ruim, nieuw en schoon. Verder uiteraard een stalletje waar uitgebreid bier, frisdrank en bratwurst is te verkrijgen. Met daarnaast enkele picknickbanken. Dit is dus verzamelplek voor Dortmundfans die op zaterdagmiddag niet naar de uitwedstrijd gaan en zich vervelen. Voor de bezoekende fans is ruimte gereserveerd op de lange zijde, compleet met een leger stewards en emmers met zand voor het vuurwerk. Holstein Kiel was aanwezig met een 50 man, waaronder een 15 Ultra. Ook bij Kiel zijn dat een stelletje hyperactieve pubers die vooral drukdrukdruk zijn met zingen, vlaggen en doen. Maar met 15 heeft het allemaal weinig effect. Vooral als het in de 2e helft begint te regenen.

Zowel Dortmund II als Holstein Kiel stond vooraf op een degradatieplaats. Dortmund stond 18e met 18 punten uit 21 wedstrijden. Kiel 15e met 22 uit 21. Maar mede door de aanwezigheid van ons Juniorlid hebben we de wedstrijd maar matig kunnen volgen. Duidelijk was dat Holstein Kiel een zeer matige pot speelde. Door de terechte nederlaag komt Kiel nog meer in de degradatiezorgen. Het is duidelijk dat wij niet vrolijk werden van een wedstrijd van die Amateure, het enige positieve is dat je een wedstrijd kunt meemaken in een klassiek stadion als Rote Erde maar de troosteloze ambiance deed ons verlangen naar wat beters. In plaats van die Amateure zien wij liever ploegen als Meppen, Gutersloh of Uerdingen in de Regionalliga.

Laatste wijziging verslag; 28-02-2007.
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB