HOME VERSLAGEN

WAREGEM, REGENBOOGSTADION

WaregemTicket
Zulte Waregem – Eupen; 13 maart 2005.
2e Klasse (2), toeschouwers; 3.000, uitslag; 1-0..

Scoreverloop;
87. Jarakovic;     1-0

Om 18:00 uur deze zondag zouden wij de wedstrijd Lille – Toulouse bezoeken. Dus was er tijd om s’middags nog een andere wedstrijd te zien. Onze keus viel op Waregem – Eupen met de aftrap om 15:00 uur. Vanuit Waregem was het nog een 50 km naar Lille dus bij normale omstandigheden was het mogelijk om deze 2 wedstrijden te zien. Vanaf de afslag van de snelweg kwam al snel het Regenboogstadion in beeld. Parkeren was ook al geen probleem want er lag een enorme parking achter de hoofdtribune. Al snel werd de zondagrust wreed verstoord door een hoop Duits gebral. Het waren de fans van Eupen. Zoals bekend ligt dat stadje in het Duitstalige deel van België. Het was een grappig gezicht die 8 stoere mannetjes die een Ultra imiteerden. Met een dergelijke kleine groep is het effect toch wat minder. We lieten de Ultras Eupen achter en gingen op zoek naar een kassa. Zoals vaker in België was het allemaal erg rommelig maar uiteindelijk lukte het om kaartjes te kopen. Aangezien rond het stadion weinig te beleven viel besloten we op zoek te gaan naar een locatie voor eten en drinken. Snel waren we in het bescheiden stadscentrum van Waregem. Hier was op de vroege zondagmiddag ook al niks te beleven. De kroegen waren dicht en een friettent zagen we al helemaal niet. We keerden maar terug naar het stadion. Daar was inmiddels de snackbar geopend. We kochten een lekkere braadworst met ranzige saus. Uiteraard kwam er weer meer saus op onze kleren terecht dan op de worst. En dan te bedenken dat we nog niet eens bier gedronken hadden !

Het Regenboogstadion is één van de weinige stadions in België waarvan het veld omringd is door een atletiekbaan. De staantribunes achter beide doelen zijn afgesloten voor het publiek. Waarschijnlijk in verband met bouwvalligheid. Aan de lange zijden van het veld staan 2 tribunes welke bijna identiek aan elkaar zijn. Ze bestaan uit 2 gedeeltes gescheiden door ruimtes achter glas. Wij zaten op de tribune tegenover de hoofdtribune. Op onze tribune was de ruimte achter glas geen sponsorlounge maar een gigantische kantine met dus een prachtig uitzicht op het veld. Het leek ons ideaal om van hieruit wekelijks de gehele wedstrijd te volgen met de biertap op 20 meter afstand. Het Regenboogstadion en de SV Waregem beleefde haar beste tijd in de midden jaren ’80. De club deed goed mee in de 1e klasse en er werd ook een paar keer Europees gespeeld. Met als hoogtepunt de wedstrijden tegen AC Milan. Het nietige Waregem versloeg zelfs deze Italiaanse grootmacht en werd pas in de ˝ finale van de UEFA-cup uitgeschakeld door FC Köln. Later zakte de club ver weg en om te overleven fuseerde SV in 2001 met Zultse VV. De nieuwe club kreeg als clubkleuren groen en geel. Veel fans moeten hier duidelijk nog aan wennen. Ze dragen nog massaal de oude roodwitte sjaals en shirts en overal zie en hoor je de kreet essevee.

Dit seizoen gaat het uitstekend met de fusieclub. Zulte Waregem staat na 26 wedstrijden 10 punten voor op de nummer 2 Verbroedering Geel, wel heeft Geel nog een wedstrijd in te halen. Maar Waregem is duidelijk op de weg terug naar de 1e klasse. Tegenstander Eupen doet het dit seizoen slecht, de club staat op een magere 15e plaats. Tijdens de wedstrijd was van het verschil op de ranglijst weinig te merken. Waregem speelde weliswaar wat aanvallender maar als Eupen aanviel was er meteen veel gevaar. Opvallende speler bij Eupen de lange aanvaller met no. 20, ene Vladimir Voskoboinikov. Bij elk duwtje ging hij met veel misbaar liggen, toch de Duitse invloeden ? Andere opvallende speler was de neger van Waregem; Ibrahim Tankary. Volgens het (gratis) programma had hij dit seizoen al 18 doelpunten gemaakt voor Waregem. Vreemd want tijdens deze wedstrijd was hij vooral traag en erg omslachtig in zijn spel. In de pauze gingen veel fans snel naar de genoemde kantine voor een consumptie. De sfeer tijdens de wedstrijd was heel redelijk. De fans zongen niet veel maar er werd behoorlijk fanatiek meegeleefd. Vooral na weer een duikeling van de genoemde no. 20 van Eupen reageerden de fans furieus. Wij zaten tussen de thuisfans te kleumen op de houten bankjes. De 2e helft was spannender dan de 1e. Aan beide kanten waren er diverse goede kansen. Vlak voor tijd viel de onverdiende 1-0 voor Waregem. Helaas zaten wij toen al in de auto op weg naar Lille, we waren vlak voor het einde reeds vertrokken om zo de drukte te vermijden.

Laatste wijziging verslag; 22-03-2005.
HOME VERSLAGEN