HOME VERSLAGEN

WATFORD, VICARAGE ROAD

WatfordTicket
Watford Ė Manchester City; 20 januari 2002.
Division One (2), toeschouwers; 17.074, uitslag; 1-2.

Scoreverloop;
26.Smith                      1-0
30. Wanchope             1-1
80. Helguson    (e.d.)   1-2

De reis van West Bromwich naar Watford verliep ondanks een file bij Luton probleemloos. We reden dan ook volgens schema Watford binnen. Een vorige keer was het stadion moeilijk te vinden. Nu volgden we de borden richting centrum en al snel zagen we aan de linkerkant de lichtmasten opdoemen. We parkeerden de auto in een parkeergarage en daarna ging het in looppas verder. Het was een gezellige drukte in de duistere straten rond het stadion. Vooral het zingen van de massaal aanwezige fans uit Manchester zorgde voor een goede sfeer. Maar liefst 4.500 fans waren meegekomen. Ondanks het ongelukkige tijdstip van 18:15 uur op de zondagavond. Volgers van het hedendaagse (top)voetbal begrijpen dat het hier ging om een wedstrijd die rechtstreeks werd uitgezonden op een commerciŽle tv-zender. Door het krappe reisschema was het niet mogelijk om ons traditionele rondje om het stadion te maken. Erger was dat we dus ook geen tijd hadden voor een biertje in de pub. Duidelijk een groot nadeel van het bezoeken van 2 voetbalwedstrijden op 1 dag. Het kopen van de kaartjes ging ook nog eens traag. Toen we in de rij voor de kassa stonden te wachten werden we nog getrakteerd op een spetterend vuurwerk boven het stadion. Uiteindelijk zaten we net op tijd op onze stoeltjes voor de aftrap van 18:15 uur.

De fans van Manchester City bevonden zich op de Vicarage Road Stand recht tegenover ons. Opvallend was dat het vak in het midden van deze tribune onbezet bleef. Hier lag een groot net over de stoeltjes. Volgens intimi is de reden hiervan de krappe ruimtes onder de tribune. Als de fans gedurende de pauze massaal naar de wc gaan zou er een ontzettende opstopping ontstaan! Om reden van veiligheid dus. Tijdens de pauze was het op onze tribune ook erg krap bij de toiletten en de verkooppunten voor eten en drinken. Verder is Vicarage Road een prima stadion voor een club als Watford. De eerder genoemde kopse kanten zijn bijna identieke wat saaie maar moderne zittribunes. De Stanley Rous Stand tegenover de hoofdtribune heeft echter een mooi apart dak bestaande uit 12 rondingen. De hoofdtribune is een rommeltje. Het zijn 3 verschillende gedeeltes en is zwaar verouderd. Toch geeft dit het stadion nog enige charme. De bezoekers van onze tribune, de Rookery End, moeten allemaal naar de ingang via Occupation Road. Dit is een slecht verlichte aflopende steeg achter de hoofdtribune welke aan de andere zijde grenst aan schuttingen en oude garageboxen.

Manchester City was vooraf favoriet. De club had na de degradatie uit de Premier League vorig seizoen Kevin Keegan als manager aangetrokken. Zijn selectie bestond uit vele bekende en goede spelers als Berkovic, Wiekens, Huckerby, Dickov, Goater, Haaland, Tiatto en natuurlijk Stuart Psycho Pearce. Watford had in Gianluca Vialli ook een grote naam als manager. Zijn spelersgroep was echter van mindere kwaliteit. Zoals vermeld begon de wedstrijd gelijk toen wij binnenkwamen. Het was een leuke wedstrijd met 2 gelijkwaardige teams. Een mooi afstandsschot betekende de 1-0. Lang kon Watford hier niet van genieten want snel maakte Paolo Wanchope de gelijkmaker. Hij schoot van dichtbij binnen na een terugkopbal van Shaun Goater. Na de pauze zagen we een sterke periode van Watford met enkele goede kansen. Manchester City kreeg echter de controle over de wedstrijd terug. Dit resulteerde in een grote kans voor Benarbia in de 75e minuut. Een gelijkspel leek een terechte uitslag. Maar helaas voor Watford werd het zeer ongelukkig 1-2. Watfordspeler Heidar Helguson speelde onhandig terug op zijn keeper die daar niet op rekende. Na deze 1-2 was de wedstrijd over en kon de Cityaanhang beginnen met zingen van het traditionele Blue Moon. De fans van Watford zongen constant Vialli army, Vialli army !. De sfeer was gedurende de wedstrijd redelijk. Helaas ook hier weer periodes van stilte. Door de overwinning bleef MCFC op koers voor rechtstreekse promotie naar de Premier League. Watford bleef steken in de grauwe middenmoot.

Na afloop van de wedstrijd bleven wij nog even hangen in het stadion. Een speler van Manchester City kwam in trainingsjas het veld weer op en liep onze kant op. Helaas kwam hij ons niet bedanken voor onze aanwezigheid. Hij liep zoekend over de grasmat. Het was de kleine Tunesier Ali Benarbia, waarschijnlijk had hij tijdens de wedstrijd een ketting of iets dergelijks verloren. Verder viel er weinig te beleven rond het stadion, dus besloten we weer richting parkeergarage te gaan. Hier aangekomen stond er een zeer lange rij bij de betaalautomaat. We raakten aan de praat met de man die voor ons in de rij stond. Het bleek een fan van Manchester City te zijn die in Reading woonde. Hij beweerde ook nog voorzitter te zijn van de fanclub van Manchester City in zijn woonplaats. Erg vrolijk was de beste man niet ondanks de overwinning van zijn favoriete ploeg. Ondertussen zat er weinig schot in de rij wachtenden. De betaalautomaat bleek defect te zijn. Na nog een 10 minuten wachten kwam er verlossend nieuws; een ongeduldig iemand had de slagboom van de parkeergarage kapot gereden! Zo was het mogelijk om zonder te betalen de parkeergarage te verlaten! Na een ritje van een uur bereikten we ons hotel. We konden terugkijken op een enerverende dag met 2 Engelse wedstrijden!

Laatste wijziging verslag; 14-07-2005.
HOME VERSLAGEN