HOME VERSLAGEN

BARNET, UNDERHILL

Barnet – Walsall; 2 September 2006.
League Two (4), toeschouwers; 2.356, uitslag; 1-1.

Scoreverloop;
16. Sinclair      1-0
58. Keates      1-1

Wie kent het niet? ‘s Morgens vroeg weg, her en der wat mensen oppikken, bij Hazeldonk de grens over knallen, schelden op dat saaie kut-stuk door België, het labyrint bij Calais, braaf kijken bij de douane, pilsje nemen in de tunnel, oostkant van Londen pakken, pond in de emmer flikkeren bij Dartford en dan de stop bij Thurrock om te pissen, pinnen en even bijkomen. Zo begon dit weekend ook weer voor ons. Omdat Engeland op deze dag de kraker tegen Andorra zou spelen hadden we verwacht dat de aftrap van 15:00 uur bij Barnet verschoven zou worden naar 12:00 uur. Dat gebeurde echter niet, inmiddels was de Eurotunnel al geboekt en hadden we ruim de tijd om nog wat grounds te bezoeken.

We begonnen in Thurrock bij de lokale FC. TomTom bracht ons naar Ship Lane, deze ground bleek op loopafstand van de service te liggen. Het is echter altijd maar weer afwachten of je binnenkomt, gelukkig bleek er een bereidwillige deur te zijn. Als een kudde ongeduldige bijen begonnen de camera’s te zoemen om alles maar zo snel mogelijk vast te leggen (je weet maar nooit of en wanneer je eruit wordt getrapt). Inderdaad werden we binnen 2 minuten toegeschreeuwd door iemand die vanaf het hoger gelegen hotel vroeg waarom we ons niet hadden gemeld. Uiteraard werd hem verteld dat we aan het zoeken waren maar nog niemand hadden gezien. Alles bij elkaar een heel aardig stadion met 3 wat saaie zijden en 1 heel leuke tribune.

In elk geval een goed begin van de dag maar we hadden nog meer op de agenda staan; next stop Clarence Park. Home of St. Albans City F.C., dit seizoen uitkomend in de Conference. De omgeving is een groot verschil met de gemiddelde omgeving van een stadion. Vrijstaande villa’s om het park heen waar naast het voetbal ook velden zijn voor tig andere sporten. Bij binnenkomst werden we verrast door een stel ouwe vellen die bowls aan het spelen waren. Na een ontspannende wandeling door het park kwamen we aan bij het stadionnetje. Een 1e indruk was: gesloten maar simpel om binnen te komen. Dat gesloten klopte maar dat binnenkomen was onmogelijk. Na 2 rondjes om de ground was iedereen daar van overtuigd. Gelukkig waren er wel mogelijkheden om wat foto’s te schieten dus de omweg was niet voor niets. Het zag er allemaal erg pittoresk uit en gelijk krijg je dan zin om ook hier een wedstrijd te gaan zien en dat terwijl onze fictieve wishlist al zo lang is!

Toen was het tijd om richting Underhill te gaan. Het onderkomen van Barnet. Barnet is een kleine maar sympathieke club gelegen aan de noordkant van Londen. Het is een club die wat tussen de 4e divisie (League Two) en de 5e (Conference) inhangt. Dat is ook duidelijk te zien aan Underhill. Het werd afgelopen zomer weer op het nippertje goedgekeurd, vraag is voor hoe lang? Underhill werd in ieder geval gemakkelijk gevonden. In de druilregen liepen we een rondje en kwamen tot de ontdekking dat der Fanshop geen Engels woord is en dat de clubshop in het centrum zit. Afgesproken om die na de wedstrijd te bezoeken en eerst te gaan ontspannen bij the Old Red Lion, een pub op rolafstand van het stadion. Opvallend was het hoge percentage aanwezige fans van Walsall. Na een lekker pint op het inmiddels zonnige terras was het tijd voor de wedstrijd.

We zagen een vrij matige wedstrijd. Barnet scoorde al na een kwartiertje, het spel werd daardoor niet beter en – niet helemaal terecht – kwam Walsall na een uur op 1-1. Wel waaide het erg hard waardoor de bal soms alle kanten opwaaide. Opvallend was hoe slecht de door sommige Brabanders geroemde Grazioli speelde. In het programma stond ook nog een uitkapposter van deze spits! Het leek wel of het spel wat aan hem voorbij ging. We stonden op de overdekte lange zijde, hier stonden ook de fans van Walsall. Bij vlagen werd er nog leuk gezongen. De gate van 2.356 was een laagterecord voor C&U in deze divisie. Na de wissel van Grazioli in de 80e minuut perste Barnet er nog een slotoffensiefje uit maar dat mocht niet meer baten. Het bleef 1-1 en we konden naar de clubshop. Deze zou aan de doorgaande weg liggen maar geen van ons had de clubshop opgemerkt toen we er op de heenreis langsreden. Uiteindelijk was het de chauffeur die het kleine winkeltje zag en richting een parkeerplaats reed. Binnen waren naast veel Barnetspullen ook veel Arsenal en Manchester United spullen te koop en er was een uitverkoop van trainingspakken. Na het aanschaffen van wat sjaals en vaantjes gingen we weg. De man met Ajaxjas kwam namelijk steeds dichter bij ons staan. Snel wegwezen dus. Na een tussenstop in Wolverton bereikten we ons hotel bij Wolverhampton.

Laatste wijziging verslag; 10-09-2006.
HOME VERSLAGEN