HOME VERSLAGEN

MEPPEN, EMSLANDSTADION;

MeppenTicket

Werder Bremen - Stuttgart; 29 juli 2004.
Liga Pokal, toeschouwers; 12.900, uitslag; 2-0.

Scoreverloop;
30. Klasnic    1-0
86. Valdez     2-0

Via Nordhorn reden wij naar Meppen. Vanaf de afslag van de snelweg stond het stadion en de parkeerplaatsen duidelijk aangegeven op de borden. Het parkeren ging dan ook probleemloos in een weiland. Bij het stadion was het al een gezellige drukte. We namen plaats op de tribune aan de Nordseite. Dit is nog een ouderwetse onoverdekte Kurve. Vooral door de grote Haupttribüne aan de Oostelijke zijde is het Emslandstadion een stadion wat best wel meekan in de 2.Bundesliga. Helaas speelt de sv Meppen tegenwoordig een paar klassen lager in de Oberliga. Deze Oberliga vinden wij eigenlijk niet interessant genoeg om naar Meppen te reizen voor een wedstrijd. Maar deze avond geen Oberliga maar de topclubs Werder Bremen en Vfb Stuttgart. Dit was voor ons een goede reden om toch maar eens naar Meppen te komen. Het was een wedstrijd in het kader van de Ligapokal. Dit is de Duitse Supercup. Hierin spelen de beste clubs van het vorige seizoen een klein toernooi. Het gaat via het bekende knock-outsysteem. De wedstrijden worden gespeeld in neutrale stadions. Zo waren Jena, Dessau, Aalen en Wattenscheid al eens speelstad. Zo kunnen mensen in de provincie ook eens de sterren uit de Bundesliga in het echt zien. Het is duidelijk dat een dergelijke opzet in Nederland uit veiligheidsoverwegingen onmogelijk is. Alle wedstrijden van deze Ligapokal worden live op de televisie uitgezonden door de ARD. Alle borden met sponsors van SV Meppen waren dan ook rigoureus afgeplakt. Deze avond stond de halve finale op het programma. Stuttgart had in de vorige ronde Bochum verslagen en Werder was als landskampioen automatisch geplaatst voor deze halve finale.

Gezien de geografische ligging van Bremen en Stuttgart ten opzichte van Meppen was het geen verassing dat die Bremer zwaar in de meerderheid waren. Het Emsland is duidelijk het achterland van Bremen. De sfeer was ontspannen. Het was heerlijk zonnig weer en de meeste mensen verkeerden nog in een vakantiestemming. Behalve met Kaiserslautern zijn de Werderfans ook vriendjes met RW Essen. Een groep boefjes uit Essen was aanwezig. Ze waren zeer nadrukkelijk bezig zichzelf te profileren, met een hoop drukte moest iedereen zien en horen dat ze er waren. Wat ons ook opviel was dat de Werder fans weinig fotografeerden. De Dortmunders die we recentelijk meemaakten in Genk waren een stuk fanatieker in de weer met de camera. Een duidelijk minpunt in Meppen was de catering. We zijn in Duitsland gewoon om bij de braadworst een stevig stuk brood te krijgen. De stukjes brood die we hier kregen waren zacht en erg klein ! Dan maar snel de tribune weer op. Een leider van de East Side gaf met behulp van een megafoon aan welke liederen er gezongen moesten worden. Dit deed hij zittend op het hek tussen veld en tribune. Door de scherpe punten op het hek zat hij niet erg comfortabel. Dankzij of ondanks deze leider waren de Bremer fans constant en afwisselend aan het zingen. Zo ook het geniale Hoera hoera, die Bremer sind da !. Maar toch werd ons beeld dat de Bremenfans tot de fanatiekere van Duitsland behoren weer eens bevestigd. De fans van Stuttgart stonden aan de overkant zodat we deze niet goed konden horen en beoordelen.

Dan de wedstrijd; Bremen speelde veel makkelijker dan Stuttgart. Voetballend lijkt Bremen klaar voor de competitie. Maar door het vertrek van Ailton heeft de ploeg moeite gekregen met het afronden. Helemaal als de beoogde opvolger van Ailton, Miroslav Klose, geblesseerd is. Bremen kreeg genoeg kansen op de voorsprong. De Grieks Charisteas ontdekte dat Meppen andere koek is dan Lissabon. Na een voorzet over rechts had hij de bal voor een leeg doel voor het intikken maar raakte vreemd genoeg keeper Hildebrand. Iets later werd na een overtreding van Babbel een strafschop gegeven. Helaas verprutste Ismael dit buitenkansje voor Bremen. Uiteindelijk lukte het Klasnic om het doelpunt voor Bremen te maken. Met de bal aan de voet kwam hij het strafschopgebied binnen, hij werd nog naar de linkerkant gedwongen. Maar uit een zeer moeilijke hoek schoot hij knap raak ! In de 2e helft gebeurde er maar weinig. Vlak voor tijd mocht Valdez aan de linkerkant alleen op Hildebrand afgaan. Valdez maakte het koelbloedig af en bepaalde de eindstand op 2-0. Hiermee bleef ons een verlenging en een nog latere thuiskomst bespaard. De volgende dag moesten wij namelijk weer aan het werk dus wij waren blij met de 2-0. Door de overwinning plaatste Werder zich voor de finale tegen Bayern welke gespeeld zou worden in Mainz. Buiten het stadion gekomen was het pikkedonker en gingen wij op de tast naar de auto.

Laatste wijziging verslag; 27-12-2004.

HOME VERSLAGEN