HOME VERSLAGEN

DÜSSELDORF, PAUL JANES

PaulJanesTicket
Fortuna Düsseldorf - Düren; 6 december 2003.
Oberliga Nordrhein (4), toeschouwers; 5.250, uitslag; 0-1.

Scoreverloop;
26. Poll        0-1

Een dag voor de wedstrijd bel je met de club of het mogelijk is om kaarten te reserveren. Alle lijnen waren bezet dus word je in de wacht gezet. Krijg je een punkmetalversie van You’ll never walk alone te horen ! Uiteraard gezongen met een zwaar Duits accent. Welkom bij Fortuna Düsseldorf ! Op de verjaardag van Sinterklaas maakten wij ons debuut in de Oberliga. Na wat dwalen door het grote Düsseldorf bereikten we het stadion. Gesitueerd op een wat vaag industrieterrein naast een drukke spoorlijn. Na enkele degradaties werd het inmiddels gesloopte Rheinstadion veel te groot voor de club. Fortuna keerde in 2001 terug naar de arbeiderswijk Flingern waar de club ontstaan is. Het in 1930 geopende Paul Janes werd gerenoveerd. De oude aarden wallen zijn vervangen door betonnen staantribunes aan 3 zijden. Paul Janes was een metselaar uit Leverkusen, hij leefde van 1912 tot 1987 en was lange tijd recordinternational. Het is een knus stadionnetje was past bij de huidige status van de club. Bij een mogelijke terugkeer in de 2.Bundesliga zal de club waarschijnlijk weer gaan spelen in het nieuwe stadion op de plek van het Rheinstadion. Veel fans hadden bij de beslissing om in het Paul Janes te gaan spelen het gevoel thuis te komen. Vandaar dat het deuntje Football is coming home een paar keer uit de stadionspeakers knalde voor de wedstrijd.

We kochten kaartjes voor de Osttribune en hebben aansluitend wat biertjes gedronken in de gezellige kantine. Gezien de diverse sjaals is Fortuna vriendjes met Erzgebirge Aue en een beetje met hun Nederlandse naamgenoten uit Sittard. Daarna gingen we kijken in de oude circustent aan de overkant van de straat. We werden welkom geheten met een gratis zak popcorn. De tent was in gebruik als extra kantine. Het kan ook allemaal in Duitsland ! Düsseldorf is natuurlijk bekend om z’n gezellige kerstmarkt in de Altstadt. In het stadion kregen wij ook een kerstmarktgevoel. Wham, Slade, Band Aid c.s. knalden uit de luidsprekers, het koude weer en veel mensen met roodwitte kerstmanmutsen. Het gevoel werd afgemaakt door het diep in de 2e helft massaal afsteken van sterretjes door het publiek. Hiermee werden de stewards bekogeld. Wellicht om deze jokers wakker te schudden ? Een pedant mannetje was weliswaar constant in de weer met het instrueren en opstellen van de stewards. Maar optreden was er niet bij. Zo hingen geregeld laveloze fans in de hekken en belemmerden zo het uitzicht van de rest van het publiek op de lage tribunes. Vermeldenswaard was de speaker die alle tussenstanden en uitslagen van 1.Bundesliga tot en met de Oberliga omriep. Ook werden er heerlijke braadworsten verkocht op het stadionterrein.

Fortuna was recent ongeslagen Herbstmeister geworden in de Oberliga. Daar zagen wij weinig van terug gedurende de wedstrijd. De middenmoter Düren nam gelijk het initiatief en speelde de gehele 1e helft stukken beter dan Fortuna. Getraind door Massimo Morales, bekend van zijn tumultueuze periode bij de Graafschap. In de 2e helft begon de thuisclub aan te dringen wat ook in enkele kansen resulteerde. Maar ook Düren kreeg nog kansen. Zij werden gesteund door een 50 fans, die nog plastic in brand staken wat veel zwarte rook tot gevolg had. De fanatieke fans van Düsseldorf zaten in het hoekvak van de hoofdtribune en op de Nordtribune. Het zong en reageerde lekker fel. Ook waren de fans op beide tribunes constant bezig met het naar mekaar toe zingen. Op een bepaalde manier kan je aan de fans zien dat ze uit de grote stad kwamen. Ondanks de lekkere sfeer bleef het 0-1 en leed Fortuna Düsseldorf de 1e nederlaag van het seizoen.

Laatste wijziging verslag: 27-12-2003.
HOME VERSLAGEN