HOME VERSLAGEN

SHREWSBURY, GAY MEADOW

Shrewsbury Town – Chester City; 25 november 2006.
League Two (4), toeschouwers; 4.464, uitslag; 2-1.

Scoreverloop;
  8. Blundell          0-1
50. Davies            1-1
90. Symes    (P)   2-1

Half acht plaatselijke tijd begon de wekker te trillen. Wat een heerlijk gevoel is dat toch, opstaan in de stad waar de wedstrijd gespeeld gaat worden, geen lange reis vooraf maar net als de locals tien minuten rijden naar het stadion. Maar zover was het nog niet. Om 8:00 uur precies stond iedereen weer klaar voor een mooie dag die zou beginnen bij de Two Henry’s, een pubachtige eetgelegenheid tegenover de Travelodge. Het was weer kiezen tussen het Full English breakfast met de worstjes, witte bonen, gebakken tomaatje en een vers gebakken eitje of de Lighter version. Dat laatste was zelfbediening, dus zelf toast bakken, cereals pakken en verschillende sapjes inschenken. De toastmachine was nogal van slag, de boterhammen kwamen er pikzwart uit. Ook andere gasten hadden problemen. De manager haalde toen maar het gewone broodrooster uit de keuken.

Klaar met eten en we vertrokken richting stad, 10 minuten werd later de auto geparkeerd bij de bioscoop en zagen we de floodlights van Gay Meadow al in de verte. Na een kleine wandeling arriveerden we bij Gay Meadow. Daar waren al een hoop mensen aan het werk, want de regen van de avond ervoor was niet bepaald goed voor de pitch. Net als bij Cheltenham vroeg een vriendelijke clubman of we even het stadion in wilden om foto’s te maken, dat was geen probleem voor ons. Terwijl ik rustig praatte met de man over het wel en wee van Shrewsbury Town schoot mijn reisgezelschap de rolletjes vol. De man was Operations Manager en verhaalde onder andere over tijden dat het water tot aan de 3e rij stoeltjes stond en dat er een boekje was gemaakt over het stadion, te koop in het centrum van Shrewsbury.

Dat werd dan ook ons volgende doel, er was nog tijd zat om iets te gaan drinken en even het stadje te bezichtigen. Door onze voorgangers is geen woord teveel gezegd, een prachtig heuvelachtig en pittoresk centrum. De befaamde plek vanwaar je een mooi panorama hebt over Gay Meadow werd gevonden. Iets verderop een boekhandel waar uiteraard dat leuke boekje lag met een foto van de Operations Manager. Hierop zat hij op die 3e rij met zijn voeten in het water. Gay Meadow is schitterend gelegen aan de rivier de Severn. Minder is dat de Severn regelmatig buiten haar oevers treed met allerlei natte gevolgen voor de voetbalclub. Deze problemen zijn met ingang van het volgende seizoen verleden tijd want ook Shrewsbury Town gaat verhuizen naar een nieuw stadion op een zichtlocatie aan de rand van de stad.

Vanuit de boekhandel kwamen we in een splinternieuw gedeeltelijk ondergronds winkelcentrum, dat goed was verstopt, zo goed dat we de uitgang niet meer vonden. Na enig dwalen kwamen we weer boven. Weer terug in de bewoonde wereld doken we de pub in voor een lekker glas bier en cola. Het was immers al 11:00 uur geweest. 20 minuten voor de kick-off stonden we weer voor het stadion, het clubshopje was inmiddels geopend en ze hadden er nog mooie sjaals ook. Op zoek naar onze gate kwamen de Chesterfans aangewandeld onder politiebegeleiding, luid zingend dat ze Shrewsbury haters waren. Wij gingen maar snel naar binnen en zochten een plekje op de lange zijde aan de kant van de uitfans waar een groepje jongeren al flink hooligantje aan het spelen was.

Gay Meadow is oogverblindend mooi maar dat kunnen de foto’s beter beschrijven. Toen wij eerder op de dag even naar binnen mochten lagen er overal flinke plassen op het veld. Maar de aanwezige scheidsrechter keurde het veld goed en dat was mazzel voor ons. Het veld was namelijk helemaal niet goed en was na de warming up al veranderd in een modderpoel. Het kwam de wedstrijd alleen maar ten goede. Onze vorige borderderby, Wrexham – Shrewsbury Town was goed bevallen, we hoopten dat het weer een mooie pot zou worden. Tijdens de zomer hadden 4 spelers van Chester City de overstap gemaakt naar Shrewsbury Town. Ze werden tijdens de wedstrijd constant uitgefloten door de fans van Chester. Diezelfde fans konden ook het eerst juichen want Chester kwam verdiend op voorsprong na een minuut of tien. Shrewsbury was even van slag en Chester kreeg nog wat mogelijkheden maar het bleef 0-1.

Na de rust kwam Shrewsbury als herboren uit de kleedkamer, wij waren inmiddels verhuist naar de tribune achter het doel waar Shrews moest gaan scoren en dat was geen verkeerde keuze. Al na 5 minuten was het raak. Asamoah brak door op links, mocht over de achterlijn de zestien in lopen en gaf Davies een niet te missen kans. Davies was de meest uitgefloten speler door de Chester fans en had zo zijn wraak. Shrewsbury ging door en Chester kwam er niet meer aan te pas, de bal wilde er helaas niet in en zo liepen wij met 1-1 alvast een stukje richting uitgang. Net schuin achter de goal keken we de laatste minuten waarin Shrewsbury een onterechte penalty kreeg. Duidelijk aangeschoten hands maar de referee was onverbiddelijk. Wat een mooi moment om op de foto te zetten of een filmpje te maken. De bal ging erin en het was feest, Chester kon in de resterende 40 seconde niet meer scoren en de thuisspelers vlogen elkaar in de armen van blijdschap en gingen lekker provocerend feestvieren voor het bezoekersvak. De spelers van Chester vlogen er dan maar weer eens vol in, de wedstrijd was ook al erg stevig en een mooie vechtpartij ontstond. Deze werd daarna tot ons genoegen nog 2 maal toe nieuw leven ingeblazen. Terwijl de spelers al meppend de tunnel in verdwenen moesten wij nog nagenietend weer richting auto. Een fantastische wedstrijd hadden we gezien met veel passie, inzet en een vreselijk slecht veld.

Laatste wijziging verslag; 20-01-2007.
HOME VERSLAGEN