HOME VERSLAGEN

UNTERHACHING, IM SPORTPARK

UnterhachingTicket

Unterhaching – Rot-Weiß Essen; 12 december 2004.
2.Bundesliga (2), toeschouwers; 5.000, uitslag; 4-0.

Scoreverloop;
  2. Copado     1-0
10. Copado     2-0  (P)
17. Adzic        3-0
50. Copado     4-0

Zondagmiddag stond de 2e wedstrijd van deze korte München Tour op het programma. We gingen naar het Kellerduel in de 2.Bundesliga. Zowel Unterhaching als Essen stonden er slecht voor. Voordat we naar Unterhaching afreisden bezochten we het stadion aan de Grünwalder Straße. Hier speelden vroeger zowel Bayern als 1860. Na wat slijmen bij de veiligheidsbeambte werden we toegelaten tot het stadion. Na het maken van enkele foto’s gingen we terug naar het metrostation. Unterhaching is een slaapstadje gelegen zuidelijk van München. In het boemeltje naar Unterhaching zaten 2 Essener met een krat bier (!?!). Ze waren behoorlijk bezopen en waren aan het zingen en lallen in de trein. Dit tot zichtbare ergernis van andere reizigers. Behalve wij dan, want wij vonden het wel vermakelijk. Een kleine greep uit het repertoire van de Essener;
- Essen ist der schönste Stadt der Welt !
- Arbeitslos, kein Geld im Portemonnaie....
- Hoera, hoera, die Essener sind da !
Bij het S-bahn station Fasanenpark stapten we uit. We liepen met de 2 Essener over het pad langs het spoor richting het stadion. Ze maakten zich aan ons bekend als leden van de Ultras Essen. Ze nodigden ons uit om de wedstrijd te zien vanuit het Gasteblock. Dit leek ons een goed idee. Maar eerst hebben we met de Essener zitten drinken in de Stadionkneipe. Ondanks een overspannen ober was het hier erg gezellig. Deze kantine zat zeker voor de helft vol met fans uit Essen inclusief een aantal mafkezen en leiders van de fangroepen. Onder het genot van de nodige biertjes hebben we hier gepraat over het RWE-gebeuren. Zoals;
- Helikopters in Dresden.
- De haat tegen Scheisse 04.
- Vakanties in Zweden en Portugal.
- De betekenis van UE02.
- De vriendschap met Bremen.
Ook de fans die we vrijdagavond reeds in de trein hadden ontmoet kwamen we tegen. Snel was het 15:00 uur en we waren net op tijd voor de aftrap in het vak.

Door al deze gezelligheid hadden we amper de kans gehad om te praten met fans van de thuisclub. Het enige gesprek was met 3 vrouwen van 60+. Ze hadden vooral belangstelling voor Nederlandse munten van 1 en 2 Eurocent !?! Het enige wat we nu weten van Unterhaching is dat in het logo van de club een bobslee te zien is en dat oud-international Andy Brehme trainer is. We vrezen dat het daar bij blijft. De kans dat we ooit voor een 2e keer naar Unterhaching gaan is klein ! Het stadion ligt zoals de naam al vermoed in een rustiek sportparkje aan de rand van het plaatsje. Het stadion is eenvoudig te beschrijven. Aan beide lange zijden staat een overdekte zittribune en aan de korte zijden is het onoverdekt staan. Voor een kleine club als Unterhaching is het een prima stadion, weliswaar wat te groot maar dat is nog een erfenis uit hun tijd in de 1.Bundesliga. Het is verder netjes en de voorzieningen zijn ook oka.

Het uitvak was redelijk gevuld met een 200 fans uit Essen. Redelijk aantal gezien de afstand en de slechte prestaties van hun club. Zo had Rot-Weiß nog geen uitwedstrijd gewonnen dit seizoen. Er was opvallend veel politie in het vak aanwezig. Deze hoefde niet in actie te komen. Ondanks hun slechte reputatie gedroegen de Essener zich keurig. De temperatuur lag net als op de zaterdag onder nul. Gelijk na de aftrap was er een levensgrote kans voor de thuisclub. Essen werd totaal overlopen en na 17 minuten stond er reeds een stand van 3-0 op het scorebord ! Dus einde wedstrijd voor Essen en de zekerheid van de onderste plaats op de ranglijst. Unterhaching nam hierna wat gas terug maar Essen was te zwak om nog wat terug te doen. Vroeg in de 2e helft maakte Copado via een vrije trap zijn 3e doelpunt van de middag. Essen scoorde nog wel maar dat doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Ondanks de dramatische wedstrijd was de stemming onder de Essener fans redelijk. Ze waren lekker aan het zingen en naarmate de wedstrijd vorderde werd de sfeer steeds meliger. Met als hoogtepunt een polonaise diep in de 2e helft. Aan de overkant in het Heimfanblock gebeurde ondanks de gunstige stand helemaal niks. De wedstrijd sudderde naar het einde en er gebeurde verder weinig op het veld. Na afloop namen we afscheid van de Essener die vreemd genoeg massaal met de fanbus terug naar Essen reden. Wij liepen terug naar het stationnetje en na een uurtje waren we weer op het München Hbf. Hier hebben we nog enkele uren gewacht op de nachttrein welke ons terug naar Arnhem zou brengen. We konden terugkijken op een koud maar zeer geslaagd weekend in München.

Laatste wijziging verslag; 30-12-2004.

HOME VERSLAGEN